DELIX DUO 5 MG+5 mg 30 tablet Dozu

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Delix Duo dozu, Delix Duo dozaj, Delix Duo doz aşımı, Delix Duo uygulama, Delix Duo kullanım şekli, Delix Duo kullanımı, Delix Duo kullanım süresi, Delix Duo açmı tokmu, Delix Duo nedir, Delix Duo ne için kullanılır, Delix Duo nasıl kullanılır, Delix Duo faydaları, Delix Duo etkileri, Delix Duo günde kaç kez, Delix Duo sabah mı akşam mı, Delix Duo fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji /uygulama sıklığı ve süresi:

Önerilen günlük doz günde bir tablettir ve aynı zamanda kullanılabilecek maksimum dozdur.

Herbir etkin madde için dozun titre edilmesi önerilmektedir. Ancak klinik olarak uygun olduğunda, hastaların monoterapiden doğrudan sabit doz kombinasyon tedavisine geçirilmesi düşünülebilir.

Uygulama şekli:

DELİX DUO oral kullanım içindir. Tabletlerin aç iken veya fazla yağ ya da karbonhidrat içermeyen hafif yemeklerden sonra, yeterli miktarda su ile bütün olarak alınması önerilmektedir. Tabletler bölünmemeli, ezilmenıeli ve çiğnenmemelidir.

Özel popülasyotılara ilişkin ek bilgiler Böbrek yetmezliği:

ADE inhibitörleri ile tedaviye başlandığında özellikle ilk haftalarda hastaların böbrek fonksiyonları izlenmelidir. Aktif renin-anjiyotensin sistemine sahip hastalarda dikkatli olunmalıdır. Hafif ve orta derecede böbrek yetmezliği olan hastalarda (kreatinin klerensi 20-60 ml/dak) ve diüretik tedavisi gören hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Bu hastalarda tedavi süresince böbrek fonksiyonları yakından izlenmelidir. DELİX DUO ciddi derecede böbrek yetmezliği olan hastalarda (kreatinin klerensi 20 ml/dakika’nın altında olan) kullanılmamalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

ADE inhibitörleri nadiren kolestatik sarılık ile başlayan ve fulminant karaciğer nekrozu ve bazen ölüme neden olan bir sendromla ilişkilendirilmiştir. Bu sendronıun mekanizması anlaşılamamıştır. ADE inhibitörleri alan ve sarılığın geliştiği veya karaciğer enzimlerinde belirgin artışın olduğu hastalarda, ADE inhibitörlerinin kullanımına son verilmeli ve hastalara uygun tedavi belirlenmelidir.

Hafif ve orta derecede karaciğer yetmezliği olan hastalarda temel karaciğer fonksiyon testleri yapılmalı ve tedavi süresince tedaviye cevap ve metabolik etkiler izlenmelidir. DELİX DUO ciddi derecede karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon ve ergenlerde:

Yeterli veri bulunmadığından DELİX DUO’nun çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.
Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı, aşırı periferik vazodilatasyonla birlikte belirgin hipotansiyon, bradikardi, şok, elektrolit bozuklukları ve böbrek yetmezliğine neden olabilir.

Doz aşımı durumunda, gastrik lavaj. adsorban ve/veya sodyum sülfat uygulanımı (mümkünse ilk 30 dakikada) gibi primer detoksifikasyon düşünülmelidir. Hipotansiyon durumunda, sıvı ve tuz verilmesinin yanı sıra aradrenerjik sempatomimetikler ve anjiyotensin
II
uygulanması düşünülmelidir. Bradikardi ve aşırı vagal reaksiyonlar atropin uygulaması ile tedavi edilebilir.

Diüreze zorlamanın, üre pH’nı değiştirmenin, hemofiltrasyonun veya ramipril veya ramiprilatın eliminasyonunu hızlandırmak için diyalizin etkileri üzerine veri bulunmamaktadır. Diyaliz ya da hemofiltrasyon düşünülmekteyse, yüksek akıntılı membrandan anafilaktik reaksiyon riski düşünülmelidir (Bkz. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri).