COPAXONE 40 mg/ml kullanıma hazır dolu enj. 12 adet Uyarılar

TEVA Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Copaxone uyarılar, Copaxone zararları, Copaxone önlemler, Copaxone riskler, Copaxone yan etkisi, Copaxone alerji, Copaxone alkol, Copaxone hamileler, Copaxone emzirme, Copaxone araç kullanımı, Copaxone fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

COPAXONE’un tek tavsiye edilen uygulama yolu subkutandır. İntravenöz veya intramüsküler yollardan uygulanmamalıdır.

COPAXONE tedavisi başlangıcında hastalar, bir nörolog veya MS tedavisinde deneyimli bir doktorun gözetiminde olmalıdırlar.

Tedaviyi yapan doktor, COPAXONE enjeksiyonunun ardından bir kaç dakika içinde vazodilatasyon (kızarma), göğüs ağrısı, dispne, palpitasyon veya taşikardi gibi reaksiyonlardanen az birinin görülebileceği konusunda hastayı uyarmalıdır. Bu semptomların çoğu kısa sürelidirve herhangi bir hasar bırakmadan kendiliğinden geçer. Şiddetli bir advers etki görüldüğündehasta hemen COPAXONE tedavisini kesmeli ve kendi doktoru ile irtibata geçmeli veya acilebaşvurmalıdır. Doktorun değerlendirmesine göre semptomatik tedavi uygulanır.

Bu tür reaksiyonlar için özel risk taşıyan hasta gruplarının varlığı hakkında bir kanıt yoktur. Bununla birlikte, önceden mevcut kardiyak rahatsızlıkları olan hastalarda COPAXONEuygulanırken dikkatli olunmalıdır. Bu tür hastalar tedavi boyunca düzenli olarak gözlenmelidir.

Konvül siy onlar ve/veya anaflaktoid veya aleıjik reaksiyonlar nadiren bildirilmiştir.

Ciddi aşın duyarlılık reaksiyonlan (bronkospazm, anafılaksi, ürtiker) nadiren görülür. Eğer reaksiyonlar şiddetliyse, uygun tedavi uygulanmalı ve COPAXONE kullanımı kesilmelidir.

Glatiramer asetat-reaktif antikorlar, COPAXONE ile günlük kronik tedavi gören hastalann serumlannda tespit edilmiştir. Antikorların en yüksek seviyeleri, tedavinin ortalama 3-4.aylannda tespit edilmiş olup, bu süreden sonra zamanla azalarak baz değerin biraz üstündesabitlenmiştir.

Glatiramer asetat-reaktif antikorlann nötralize edici olduklannı veya oluşumlannın COPAXONE’un klinik etkinliğini etkilediğini gösteren kanıtlar bulunmamaktadır.

Böbrek yetersizliği olan hastalarda, COPAXONE tedavisi sırasında böbrek fonksiyonları gözlem altında tutulmalıdır. Hastalarda immün komplekslerin glomerüllerde biriktiğine dairbilgi yoktur ancak bu olasılık göz ardı edilemez.

Bu ilacın kullanımı sırasında gebelik önleyici tedbirlerin alınması tavsiye edilmektedir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

COPAXONE un araç ve makine kullanmaya etkisi üzerine herhangi bir çalışma gerçekleştirilmemiştir.