CLIACIL 1.2 MEGA 20 tablet Uyarılar

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cliacil uyarılar, Cliacil zararları, Cliacil önlemler, Cliacil riskler, Cliacil yan etkisi, Cliacil alerji, Cliacil alkol, Cliacil hamileler, Cliacil emzirme, Cliacil araç kullanımı, Cliacil fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

CLİACİL ile oral kontraseptifler eş zamanlı kullanıldığında; hormonal kontraseptiflerin etkinliğinde göz ardı edilemeyecek bir azalma olur. Bu yüzden hormonal olmayankontraseptif kullanımı önerilir.

Kusma ve ishal gibi ciddi gastrointestinal bozukluğu olan hastalar fenoksimetilpenisilinle tedavi edilmemelidir; çünkü yeterli emilim garanti edilmemektedir (Bu gibi durumlarda,benzilpenisilin veya başka uygun bir antibiyotik ile parenteral tedavi tavsiye edilir.)

Uzun süreli ve tekrarlanan kullanımında dirençli bakteri ve mayalara süperenfeksiyon gelişebilir. Hastanın durumu düzenli aralıklarla kontrol edilmelidir. Eğer ikinci bir enfeksiyonoluşursa, uygun önlemler mutlaka alınmalıdır.

Kalp bozuklukları veya başka kaynaklı ciddi elektrolit rahatsızlıkları olan hastaların tedavisi sırasında, CLİACİL’in potasyum içeriği dikkate alınmalıdır (1 tablet 78,83 mg potasyumiçerir).

Spiroket enfeksiyonların tedavisinde; ateş, titreme, baş ağrısı ve eklem ağrısı gibi genel belirtilerin ortaya çıkması ile karakterize bir Herxheimer reaksiyonu oluşabilir.

Anafılaktik reaksiyon:

Anafılaktik reaksiyon durumda CLİACİL 1.2 mega film tablet tedavisi derhal durdurulmalıdır ve acil önlemler (antihistaminikler, kortikosteroidler, sempatomimetikler ve gerekirsesolunum desteği gibi) uygulanır.

Psödomembranöz enterokolit

Belirtilere bağlı olarak, CLİACİL tablet ile tedavinin kesilmesi göz önünde bulundurulmalı ve gerekiyorsa derhal uygun bir tedaviye (etkisi klinik olarak kanıtlanmış spesifik antibiyotik/kemoterapötik ajan tedavisi gibi) geçilmelidir. Peristaltizmi engelleyen ilaçlar kontrendikedir.

Bu tıbbi ürün Sunset Yellow FCF (E 110) içerir. Alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımı üzerine herhangi bir çalışma yapılmamıştır.