CLIACIL 1.2 MEGA 20 tablet Etkileşimi

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cliacil etkileşimi, Cliacil etken madde, Cliacil yardımcı maddeler, Cliacil alkol, Cliacil etkileşim, Cliacil kullananlar, Cliacil dozu, Cliacil kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

CLİACİL1.2 mega film tablet bakteriyostatik kemoterapötik ajanlar/antibiyotiklerle (ör. tetrasiklinler, kloramfenikol veya sülfonamitler) kombine edilirlerse, olası antagonist etkisebebi ile aktiviteleri azalabilir veya kaybolabilir.

Renal atılımın engellenmesinin sonucu olarak probenesid ile birlikte kullanım, fenoksimetilpenisilinin plazma ve safradaki yükselmiş ve uzamış konsantrasyonlarına sebepolabilir. İndometazin, fenilbutazon, salisilatlar veya sülfınpirazon da ayrıca serum seviyesiniyükseltir ve süreyi uzatır.

Metotreksat ile penisilinin birlikte kullanımı plazmadaki metotreksat miktarını ve toksik etki potansiyelini artırabilir. Bu nedenle metotreksatın plazma seviyesi takip edilmelidir.

Aminoglikozidlerle (ör. neomisin) intestinal sterilizasyon sırasında veya hemen sonrasında CLİACİL absorbsiyonu azalabilir.

CLİACİL ile oral kontraseptifler eş zamanlı kullanıldığında; hormonal kontraseptiflerin etkinliğindegözardı edilemeyecek birazalmaolur.Bu yüzdenhormonal olmayan

kontraseptif kullanımı önerilir.

Laboratuvar test sonuçları:

CLİACİL tablet ile tedavi sırasında, non-enzimatik idrar şeker tayini ve ürobilinojen testleri yanlış sonuç verebilir.