CLIACIL 1.2 MEGA 20 tablet Gebelik

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cliacil gebelik kategorisi B'dir. Cliacil hamilelik kategorisi, Cliacil gebelik kategorisi, Cliacil emzirme, Cliacil anne sütüne geçer mi, Cliacil laktasyon, Cliacil hamilelerde kullanımı, Cliacil ve bebek, Cliacil kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

CLİACİL ile oral kontraseptifler eş zamanlı kullanıldığında; hormonal kontraseptiflerin etkinliğindegözardı edilemeyecek birazalmaolur.Bu yüzdenhormonal olmayan

kontraseptif kullanımı önerilir.

Gebelik dönemi

Fenoksimetilpenisilin için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir. Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Fenoksimetilpeni silin plasentaya geçer. İnsanlarda bugüne kadar yapılan çalışmalar, fenoksimetilpenisilinin fetüs üzerinde herhangi bir zararlı etkisi olmadığını göstermiştir.Deneysel çalışmalarda, embriyotoksisiteyi gösteren bir bulguya rastlanmamıştır. Doğruendikasyon koymak ve gerekli dikkati göstermek kaydıyla, CLİACİL, risk/yarar açısındandeğerlendirilerek hamilelikte kullanılabilir.

Fenoksimetilpenisilinin teratojenitesi ile ilgili veri yoktur.

Laktasyon dönemi

Fenoksimetilpeni silin anne sütüne geçmektedir. Anne sütündeki konsantrasyonun maksimum seviyesi, maksimum serum konsantrasyonun yaklaşık %50’si kadardır. Laktasyon dönemindekullanılan CLİACİL, infantlarda diyareye ve mukoz membranlarda maya kolonizasyonunaneden olabilir. Emziren annelerde dikkatle kullanılmalıdır.

Üreme yeteneği/ Fertilite

Fenoksimetilpenisilinin üreme yeteneği/fertilite üzerine etkisi ile ilgili veri yoktur.