CALCIMED D3 20 EFF. tablet Etkileşimi

Genesis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Calcimed D3 etkileşimi, Calcimed D3 etken madde, Calcimed D3 yardımcı maddeler, Calcimed D3 alkol, Calcimed D3 etkileşim, Calcimed D3 kullananlar, Calcimed D3 dozu, Calcimed D3 kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Tiyazid sınıfı diüretikler, idrara çıkan kalsiyum miktarını azaltır. CALCİMED D3’ün böyle bir diüretikle birlikte kullanılmasına hiperkalsemi eşlik edebileceğinden, serum kalsiyumdüzeyi düzenli olarak izlenmelidir.

Sistemik kortikosteroidler, CALCİMED D3 emilimini azaltır. Birlikte kullanım sırasında CALCİMED D3dozunun artırılması gerekebilir.

CALCİMED D3’ün kolestiramin gibi iyon değiştirme reçineleriyle veya parafin yağı gibi laksatiflerle birlikte kullanılması, D vitamininin gastrointestinal kanaldan emiliminiazaltacağından; CALCİMED D3’ün bu preparatların alımından en az 2 saat önce veya 4-6saat sonra verilmesi önerilir

CALCİMED D ile birlikte kullanıldıklarında aluminyum ve bizmut tuzlarının emilimi ve toksisiteleri artabilir

Levotiroksin ile birlikte alındığında T4 emilimini azaltabilir. Bu nedenle en az 4 saat ara ile alınmalıdır.

Kalsiyum ve D vitamini tedavisi sırasında gelişebilecek hiperkalsemi, kardiyak glikozidlerin toksisitesini artırabilir. Hastalar, elektrokardiyogram (EKG) ve serumkalsiyum düzeyleri yönünden izlenmelidir.

CALCİMED D3 ile birlikte bifosfonat, florokinolon, sefalosporin, tetrasiklin, ketokonazol, demir, estramustin veya sodyum florür kullanılırsa, gastrointestinal emilimiazaltabileceginden, bu ilaçlar CALCİMED D3’den en az 2 saat önce verilmelidir.

Oksalik asit (ıspanakta ve ravent adlı bitkide mevcuttur), fosfat ya da fitik asit (tahıllarda mevcuttur), kalsiyum iyonlarıyla çözünmez bileşikler meydana getirerek kalsiyumemilimini inhibe edebilir. Hasta, oksalik asit ve fitik asit bakımından zengin besinleryemesini izleyen 2 saat içerisinde kalsiyum ürünleri almamalıdır.

Fenitoin ya da barbitüratlarla birlikte kullanımı D3 vitamini metabolizmasını artırabilir ve etkinliğini azaltabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon:

Etkileşim çalışması yapılmamıştır.