CALCIMED D3 20 EFF. tablet Gebelik

Genesis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Calcimed D3 gebelik kategorisi C'dir. Calcimed D3 hamilelik kategorisi, Calcimed D3 gebelik kategorisi, Calcimed D3 emzirme, Calcimed D3 anne sütüne geçer mi, Calcimed D3 laktasyon, Calcimed D3 hamilelerde kullanımı, Calcimed D3 ve bebek, Calcimed D3 kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

CALCIMED D3’un doğum kontrol yöntemleri üzerine bir etkisi bulunduğuna dair veri bulunmamaktadır.

CALCIMED D3 kullanılırken doğum kontrolü uygulanması gerekliliğine dair veri bulunmamaktadır

Gebelik dönemi:

CALCİMED D3 gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır Kombine D vitamini ve kalsiyum eksiklikleri, gebelik sırasında düzeltilebilir.Hamilelerdeki uzun süreli hiperkalsemiye, çocukta bazen fiziksel ve zihinsel gelişmedegecikme, supravalvüler aort stenozu ve retinopati eşlik edebildiğinden; günlük dozuygulamasında kalsiyum için 1500 mg, D3 vitamini için 600 IU düzeyi geçilmemeli,gebelik döneminde önerilen kolekalsiferol dozunun aşılmasından kaçınılmalıdır.

Laktasyon dönemi

CALCİMED D3 emzirme döneminde kullanılabilir.

CALCİMED D3’ün tüm dozlarında, emzirilen çocuk üzerinde herhangi bir etki öngörülmemektedir. Ancak kalsiyum ve vitamin D3 anne sütü ile atılmaktadır (sütegeçmektedir). Bu sebeple emzirilen çocuğa ilave vitamin D verileceği zaman bu durum gözönünde bulundurulmalıdır.

Emziren annelerde, demir emiliminin azalma olasılığından dolayı, kalsiyum preparatlarının alımı ile öğünler arasında en az 2 saatlik ara bulunmalıdır

Üreme yeteneği /Fertilite

Hayvanlarda yapılan çalışmalarda D vitaminin yüksek dozlarının üreme toksisitesine neden olduğu gösterilmiştir.