CALCIMED D3 20 EFF. tablet Dozu

Genesis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Calcimed D3 dozu, Calcimed D3 dozaj, Calcimed D3 doz aşımı, Calcimed D3 uygulama, Calcimed D3 kullanım şekli, Calcimed D3 kullanımı, Calcimed D3 kullanım süresi, Calcimed D3 açmı tokmu, Calcimed D3 nedir, Calcimed D3 ne için kullanılır, Calcimed D3 nasıl kullanılır, Calcimed D3 faydaları, Calcimed D3 etkileri, Calcimed D3 günde kaç kez, Calcimed D3 sabah mı akşam mı, Calcimed D3 fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi

Doktora danışılmadan kullanılmamalıdır. Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde aşağıdaki dozlarda kullanılır.

Adolesanlar ve yetişkinler: Günde 1-2 defa (sabah ve akşam) 1 efervesan tablet kullanılır (600-1200 mg Kalsiyum ve 400-800 IU Vitamin D3’e eşdeğer)

Uygulama Şekli

CALCİMED D3 yemekle birlikte veya yemek aralarında bir bardak suda (yaklaşık 200 ml) eritilerek hemen içilmelidir.

Özel popülasyona ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

CALCİMED D3 böbrek yetmezliği olanlarda kullanılmamalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciger yetmezligi olan hastalarda CALCİMED D3 ile tedavi sırasında özel bir doz ayarlamasına gerek yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklar: Günde 1 efervesan tablet.

4-8 yas arası çocuklarda doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde günde 1 efervesan tablet kullanılır.

Farmasötik formu nedeniyle 4 yaş altı çocuklarda ve bebeklerde kullanımı önerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı hastalarda özel bir doz ayarlamasına gerek yoktur. Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmedigi takdirde günde 1-2 efervesan tablet kullanılır.

Diğer:

Hamileler ve emziren anneler: Alınan günlük kalsiyum miktarı 1500 mg’ı, D3 vitamini miktarı 600 I.U.’yu aşmamalıdır. Bu nedenle günlük dozun, en çok 1 efervesan tabletolması gerekir.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı hiperkalsiüri ve hiperkalsemiye neden olabilir.

Hiperkalsemi belirtileri; bulantı, kusma, susama, polidipsi, poliüri, dehidratasyon ve konstipasyondur. Kronik doz asımının neden olduğu hiperkalsemi damar ve organkalsifikasyonuna neden olabilir.

Paratiroid fonksiyonu normal olan insanlarda D vitamini entoksikasyonuna yol açan esik değer günde 40.000 - 100.000 I.U. arasında değişirken, kalsiyum için eşik değere günde2000 mg’ı aşan dozların aylarca kullanılması durumunda ulaşılır

Doz aşımı tedavi:

İntoksikasyon durumunda, kalsiyum ve D vitamini ile tedavi hemen kesilmeli ve sıvı kaybı giderilmelidir.

Hiperkalseminin mevcut oldugu kronik doz asımlarında, ilk terapötik adım i.v izotonik sodyum klorür çözeltisi ile hidratasyondur. Kalsiyum atılımını artırmak ve hacim artısınıönlemek için, kıvrım diüretikleri (ör. furosemid) kullanılabilir, ancak tiazid diüretiklerindensakınılmalıdır. Renal yetmezliği olan hastalarda hidratasyon etkisizdir, diyalizuygulanmalıdır. İnatçı hiperkalsemi durumunda, vitamin A ya da D hipervitaminözü,primer hiperparatiroidizm, maligniteler, renal yetmezlik ya da immobilizasyon gibiyardımcı faktörler dışlanmalıdır.