CALCIMED D3 20 EFF. tablet Uyarılar

Genesis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Calcimed D3 uyarılar, Calcimed D3 zararları, Calcimed D3 önlemler, Calcimed D3 riskler, Calcimed D3 yan etkisi, Calcimed D3 alerji, Calcimed D3 alkol, Calcimed D3 hamileler, Calcimed D3 emzirme, Calcimed D3 araç kullanımı, Calcimed D3 fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Uzun süreli kullanım sırasında serum kalsiyum düzeyleri ve serum kreatinin konsantrasyonları ölçülerek böbrek fonksiyonu izlenmelidir. Hastaların izlenmesi, özellikleaynı zamanda kardiyak glikozitleri ve tiyazid sınıfı diüretik kullanan hastalarda ve böbrektaşı oluşum eğilimi yüksek olan hastalarda önemlidir.

Hiperkalsemi ya da böbrek fonksiyon bozukluğunu gösteren herhangi bir belirti gelişirse, doz azaltılmalı ya da tedavi durdurulmalıdır.

D vitamini, hafif ve orta şiddette böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda dikkatle kullanılmalı ve tedavinin, kalsiyum ve fosfat düzeyleri üzerindeki etkileri izlenmelidir.Yumuşak dokuda kireçlenme riski, hesaba katılmalıdır.

Kolekalsiferol formundaki D vitamini, ağır renal yetmezliği olan hastalarda normal şekilde metabolize edilemediğinden, söz konusu hastalarda, D vitamininin diğer formlarıkullanılmalıdır.

CALCIMED D3, D vitamininin aktif metaboliti yönündeki metabolizmasının artmış olması nedeniyle, sarkoidoz hastalarında dikkatle kullanılmalı ve bu hastaların serum veidrarlarındaki kalsiyum düzeyleri izlenmelidir.

İlave olarak D vitamini takviyesi alındığı durumlarda D3 vitamini içeriği birim dozu (400 I.U.) değerlendirilmelidir. Calcimed D3, D3 vitamini içerdiği için ek olarak alınan kalsiyumve D vitamini yakın tıbbi gözetim altında kullanılmalıdır. Bu gibi hastalarda serum ve idrarkalsiyum düzeyleri sık sık kontrol edilmelidir.

CALCİMED D3 saflaştırılmış araşit yağı fıstık proteinlerini içerebilir. Fıstık ya da soyaya alerjisi olan hastalarda kullanılmaması tavsiye edilir.

Bu tıbbi ürün sukroz içermektedir. Nadir kalıtımsal fruktoz intoleransı, glikoz-galaktoz malabsorbsiyon veya sukroz-izomaltaz yetmezligi problemi olan hastaların bu ilacıkullanmamaları gerekir.

1 efervesan tablet, 0.003 Karbonhidrat Ünitesi içerdiğinden, diyabet hastalarının kullanması açısından uygundur.

Bu tıbbi ürün her dozunda 52 mg sodyum karşılığı olan 2,3 mmol sodyum içermektedir. Bundan dolayı sodyum alımlarını kontrol eden hastalarda ( düşük sodyum/ düşük tuzdiyeti) bu miktar göz önüne alınmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

CALCİMED D3’ün araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde bilinen herhangi bir olumsuz etkisi yoktur.