AVAXIM 80 U pediatrik 0.5ml IM enj.için susp. 1 kull.haz. enjektör Uyarılar

Sanofi Pasteur Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Avaxim uyarılar, Avaxim zararları, Avaxim önlemler, Avaxim riskler, Avaxim yan etkisi, Avaxim alerji, Avaxim alkol, Avaxim hamileler, Avaxim emzirme, Avaxim araç kullanımı, Avaxim fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Bu aşı hiçbir zaman intravasküler yoldan uygulanmamalıdır. İğnenin kan damarına girmediğinden emin olunmalıdır.

Bu aşı, kalçanın anatomik yapısı nedeniyle (değişken miktarda yağlı doku) kesinlikle kalçadan uygulanmamalıdır. Deri içi uygulamada ise immün yanıtı zayıflatabileceği için hiçbir zaman intradermal yapılmamalıdır.

Enjeksiyonluk tüm aşılarda olduğu gibi enjeksiyonu takiben anafilaktik reaksiyon oluşması durumu için uygun tıbbi müdahalenin hazır bulundurulması önerilmektedir.

İmmünosüpresif tedavi veya immün yetmezlik durumu aşının immünojenitesini zayıflatabilir. Bu tip durumlarda aşılamadan önce immünosüpresif tedavi bitene kadar beklenmesi ya da aşı ile sağlanan korunmadan emin olabilmek için antikor cevabının ölçülmesi önerilmektedir. Bununla birlikte HIV enfeksiyonu gibi kronik immün yetmezlik durumu olan hastalarda, altta yatan patolojik durum antikor cevabının indüksiyonuna elverişli ise, kısıtlı bile olsa aşı uygulanması önerilmektedir.

Aşılama zamanında, hastalığın inkübasyon süresi nedeniyle, klinik belirtiler göstermemesine rağmen enfeksiyon mevcut olabilir. Bu durumda aşının Hepatit A gelişimi üzerinde hiçbir etkisi olmayabilir.

Aşının düşük immüniteye sahip olan kişilere uygulanması konusunda çalışma bulunmamaktadır.

Bu aşı Hepatit B virüsü, Hepatit C virüsü ya da Hepatit E virüsünün neden olduğu enfeksiyonlara yada bilinen diğer karaciğer patojenlerine karşı bir koruma sağlamamaktadır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Geçerli değildir.