AVAXIM 80 U pediatrik 0.5ml IM enj.için susp. 1 kull.haz. enjektör Gebelik

Sanofi Pasteur Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Avaxim gebelik kategorisi C'dir. Avaxim hamilelik kategorisi, Avaxim gebelik kategorisi, Avaxim emzirme, Avaxim anne sütüne geçer mi, Avaxim laktasyon, Avaxim hamilelerde kullanımı, Avaxim ve bebek, Avaxim kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

AVAXIM 80 U PEDİYATRİK’in çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hormonal kontraseptifler ile AVAXIM 80 U PEDİYATRİK’in birlikte kullanımının karşılıklı olarak birbirlerinin etkinliklerini değiştirdiklerine dair herhangi bir veri yoktur.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerindeki teratojenik etkisi ile ilgili bir veri bulunmamaktadır. Hepatit A aşısının, insanlarda gebelik döneminde uygulanması durumunda, teratojenik veya fetotoksik risk değerlendirmesi yapılabilmesi için bugüne kadarki veri yeterli değildir. Önlem olarak, bu aşı, yüksek kontaminasyon riski olmadığı sürece gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

AVAXIM 80 U PEDIYATRİK’in anne sütü ile birlikte salgılanıp salgılanmadığı bilinmemektedir. Ancak AVAXIM 80 U PEDIYATRİK emzirme döneminde kullanılabilir.

Üreme yeteneği/Fertilite