ARCAPTA 150 mcg 30 inhaler kapsül Gebelik

Farmanova Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Arcapta gebelik kategorisi C'dir. Arcapta hamilelik kategorisi, Arcapta gebelik kategorisi, Arcapta emzirme, Arcapta anne sütüne geçer mi, Arcapta laktasyon, Arcapta hamilelerde kullanımı, Arcapta ve bebek, Arcapta kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Diğer beta2-adrenerjik agonistler gibi ARCAPTA da, uterus düz kası üzerinde gevşetici etkiye bağlı olarak doğum eylemini inhibe edebilir.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan calışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelisim /veveya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz.Bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

ARCAPTA, gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

İndakaterol/metabolitlerin insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Hayvanlardan elde edilen farmakokinetik/toksikolojik veriler indakaterol/metabolitlerin süte geçtiğinigöstermektedir. Emzirmenin çocuk için ve tedavinin anne için yararları göz önüne alınarakemzirmenin ya da ARCAPTA tedavisinin bırakılması kararı verilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite:

Sıçanlarda gebelik oranlarında düşme gözlenmiştir. Yine de, önerilen maksimum dozda inhalasyonu takiben, indakaterolün insanlarda üreme ya da fertilite performansınıetkilemesinin pek olası olmadığı düşünülmektedir (bkz. bölüm 5.3).