ARCAPTA 150 mcg 30 inhaler kapsül Etkileşimi

Farmanova Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Arcapta etkileşimi, Arcapta etken madde, Arcapta yardımcı maddeler, Arcapta alkol, Arcapta etkileşim, Arcapta kullananlar, Arcapta dozu, Arcapta kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

QTc aralığını uzattığı bilinen ilaçlar:

Diğer beta2-adrenerjik agonistler gibi ARCAPTA, monoamin oksidaz inhibitörleri, trisiklik antidepresanlar ya da QT aralığını uzattığı bilinen ilaçlar ile tedavi edilen hastalarda dikkatlikullanılmalıdır. Zira bu ilaçların QT aralığı üzerindeki etkisi artabilir. QT aralığını uzattığıbilinen ilaçlar, ventriküler aritmi riskini artırabilir (bkz. bölüm 4.4.)

Sempatomimetik ajanlar:

Diğer sempatomimetik ajanların eş zamanlı uygulanması (tek başına veya kombinasyon tedavisinin bir parçası olarak) ARCAPTA’nın istenmeyen etkilerini güçlendirebilir.

ARCAPTA, diğer uzun etkili beta2-adrenerjik agonistler ya da uzun etkili beta2-adrenerjik agonistler içeren tıbbi ürünlerle birlikte kullanılmamalıdır.

Hipokalemik tedavi:

Metilksantin türevleri (örn. teofilin), steroidler (örn. prednizolon) veya potasyum tutucu olmayan diüretikler ile eş zamanlı tedavi, beta2-adrenerjik agonistlerin olası hipokalemiketkisini güçlendirebilir, bu nedenle dikkatli kullanılmalıdır (bkz. Bölüm 4.4).

Beta-adrenerjik blokerler:

Beta-adrenerjik blokerler (örn. propranolol), beta2-adrenerjik agonistlerin etkisini zayıflatabilir veya antagonize edebilir. Bu nedenle, kullanılmaları zorunlu olmadığı süreceindakaterol, beta-adrenerjik blokerlerle (timolol içeren göz damlaları dahil) birliktekullanılmamalıdır. Gerekli olduğu durumlarda kardiyoselektif beta-adrenerjik blokerler tercihedilmeli, ancak bunlar dikkatle uygulanmalıdır.

Metabolik ve taşıyıcı bazlı etkileşimler:

İndakaterol klerensinde temel rolü olan CYP3A4 ve P-glikoproteinin inhibisyonu, sistemik indakaterol maruziyetini iki kata kadar artırmaktadır. ARCAPTA’nın önerilen maksimumterapötik dozların 2 katına kadar olan dozlarda, 1 yıla kadar süreyle kullanıldığı klinikçalışmalarda tedavi konusunda elde edilen güvenlilik deneyimi göz önüne alındığında, ilaçetkileşimlerine bağlı olarak maruziyet büyüklüğünün artışı herhangi bir güvenlilik endişesioluşturmamaktadır.

İndakaterolün eş zamanlı kullanılan ilaçlarla etkileşime neden olduğu gösterilmemiştir. İn vitro araştırmalar indakaterolün, klinik uygulamada elde edilen sistemik maruziyetdüzeylerinde, ilaçlarla metabolik etkileşimlere neden olma potansiyelinin ihmal edilebilirdüzeyde olduğunu göstermiştir.