ALPROSTADIL 20 mcg/ml inf. için konsantre çöz. içeren 1 mlx5 ampül Uyarılar

Vem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Alprostadil uyarılar, Alprostadil zararları, Alprostadil önlemler, Alprostadil riskler, Alprostadil yan etkisi, Alprostadil alerji, Alprostadil alkol, Alprostadil hamileler, Alprostadil emzirme, Alprostadil araç kullanımı, Alprostadil fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Kardiyovasküler fonksiyonları sürekli takip edebilecek düzeyde donatılmış yerde ve uygun aletleri el altında bulunduran, anjiyoloji (örneğin kan ve lenf damarları) alanında deneyimli hekim tarafından uygulanmalıdır.

Her ne kadar henüz olumsuz etkiler üzerinde deneysel bilgiler bulunmamaktaysa da, ALPROSTADİL, ciddi böbrek yetersizliği, yeterli kontrol edilemeyen diyabetik mellitus, ciddi serebrovasküler yetersizlik, trombositoz (trombosit sayısı < 400,000/^L), periferik polinöropati, safra taşı öyküsü, ventrikül ülseri ya da ülser öyküsü, glokom ve epilepsi risklerine karşı sıkı tıbbi kontroller altında uygulanmalıdır.

ALPROSTADİL ile tedavi süresince ve fonksiyonel kalp yetersizliği için hipertansiyonu önleyici ilaçlarla tedavi edilen hastalarda tedavi bittikten sonraki bir gün boyunca da kardiovasküler parametreler yakından izlenmelidir. Hiperhidrasyon semptomlarından kaçınmak için infüzyon oranı 50-100mL/günü geçmemelidir. Kardiovasküler fonksiyonlar (örneğin kan basıncı ve kalp atış oranı), eğer gerekliyse kilo kontrolü, vücut su dengesi, santral venöz basıncı yakından izlenmelidir yada ekokardiografik izlem yapılmalıdır. Benzer şekilde, periferik ödemli ya da fonksiyonel böbrek yetersizliği olan hastalarda da (serum kreatinin değeri > 1.5mg/100mL) mutlaka izlenmelidir.

İnfüzyon solüsyonuna başka hiç bir ilaç katılmamalıdır (bakınız bölüm 4.2. ve 6.6). Eğer solüsyonla beraber diğer tıbbi ilaçlarında uygulanması gerekiyorsa, bunlar belirli bir zaman aralığında ayrıca verilmelidir. Eğer bu mümkün değilse ilaçların kimyasal, farmasötik uyumluluğu uygulanmadan önce saptanmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Geçerli değildir.