ALPROSTADIL 20 mcg/ml inf. için konsantre çöz. içeren 1 mlx5 ampül Dozu

Vem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Alprostadil dozu, Alprostadil dozaj, Alprostadil doz aşımı, Alprostadil uygulama, Alprostadil kullanım şekli, Alprostadil kullanımı, Alprostadil kullanım süresi, Alprostadil açmı tokmu, Alprostadil nedir, Alprostadil ne için kullanılır, Alprostadil nasıl kullanılır, Alprostadil faydaları, Alprostadil etkileri, Alprostadil günde kaç kez, Alprostadil sabah mı akşam mı, Alprostadil fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

ALPROSTADİL, sadece hastanelerde deneyimli doktorlar ya da deneyimli doktorların gözetiminde çalışan hemşireler tarafından uygulanabilir.

40 ^g alprostadil (2 ampul içeriği) 50- 250 mL’ ye seyreltilir ve en az 2 saat içinde sürekli intravenöz infüzyon yoluyla (333ng/dakika; infüzyon hızı: 0.4 -2mL/dakika, 50 ml olması halinde mikro damlalar halinde) uygulanır.

Bu doz günde bir kez uygulanır, şiddetli klinik semptomların mevcudiyetinde doz günde en fazla iki defaya çıkarılabilir.

Üç haftalık kullanımdan sonra hastanın tedaviden yararlanıp yararlanmadığına karar verilir.
Bu süre boyunca tedaviye olumlu cevap alınmamışsa tedaviye son verilir.

Tedavi süresi toplam olarak 4 haftayı aşmamalıdır.

Uygulama şekli:

ALPROSTADİL uygun bir çözücü ile seyreltildikten sonra, bir otomatik infüzyon pompası kullanılarak sürekli sürekli santral venöz infüzyonuyla uygulanır

İnfüzyon çözeltisinin hazırlanması:

İnfüzyon çözeltisi kullanılmadan hemen önce hazırlanmalıdır.

Aseptik koşullarda 1 veya 2 mL ALPROSTADİL steril %0.9 izotonik sodyum klorür veya % 5 glukoz çözeltisi ile 50 veya 250 mL’ye seyreltilmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek yetmezliği/Karaciğer yetmezliği:

Eğer kreatinin düzeyi 1.5mL/dL’nin üzerindeyse, tedaviye 20 p,g alprostadil (1 ampul ) içeren 50-250 mL infüzyon solüsyonu ile başlanmalıdır ve günde iki defa en az 2 saatlik periyotla uygulanmalıdır. Klinik semptomlara bağlı olarak doz 2-3 gün içinde normal doza yükseltilebilir.

Renal yetmezlik ya da kardiyak problemi olan hastalarda infüzyon miktarı 50-100mL/gün’ü geçmemelidir ve ven içine damla damla (mikrodamla) verilecek şekilde uygulanmalıdır.

Transaminaz veya GGT (gamma-glutamyltranspeptidase) yüksekliği ile seyreden akut karaciğer bozukluğu belirtisi veya bilinen karaciğer bozukluğu olan hastalara bu ilaç uygulanmaz.

Pediyatrik popülasyon:

Veri yoktur.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımında yan etkilerin artışından başka damarların genişlemesi sonucunda hipertansiyon tansiyon yüksekliği ve buna bağlı taşikardi oluşabilir. Doz aşımı semptomları ortaya çıktığında, ALPROSTADİL ‘in dozu düşürülmeli veya tedavi kesilmelidir.

Doz aşımı semptomları tedavisi belli olsa da, genellikle ALPROSTADİL’in hızlı metabolize olmasından dolayı gereksizdir.