ALPROSTADIL 20 mcg/ml inf. için konsantre çöz. içeren 1 mlx5 ampül Gebelik

Vem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Alprostadil gebelik kategorisi C'dir. Alprostadil hamilelik kategorisi, Alprostadil gebelik kategorisi, Alprostadil emzirme, Alprostadil anne sütüne geçer mi, Alprostadil laktasyon, Alprostadil hamilelerde kullanımı, Alprostadil ve bebek, Alprostadil kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Klinik veri mevcut değildir. Gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. ALPROSTADİL gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Alprostadil’in insan ya da hayvan sütü ile atılmasına ilişkin yeterli bilgi yoktur. Memedeki çocuk açısından bir risk olduğu göz ardı edilemez. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da ALPROSTADİL tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına / tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve ALPROSTADİL tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.