ZENARO 5 mg 20 tablet Uyarılar

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zenaro uyarılar, Zenaro zararları, Zenaro önlemler, Zenaro riskler, Zenaro yan etkisi, Zenaro alerji, Zenaro alkol, Zenaro hamileler, Zenaro emzirme, Zenaro araç kullanımı, Zenaro fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Mevcut film tablet farmasötik şekli doz ayarlamasına imkân tanımadığından, ZENARO’nun 6 yaşından küçük çocuklarda kullanımı önerilmez. Bu nedenle. 6 yaşın altındaki çocuklarda levosetirizinin pediyatrik formülasyon kullanımı önerilir.

Alkol ile birlikte alındığında dikkatli olunması önerilir {bkz.. Bnlimı 4.5 Diğer tıbbi ürünler ite etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri).

2 yaşın altındaki çocuk ve bebeklerde veri bulunmaması sebebiyle, bu popülasyonda kullanılması önerilmez.

Bu tıbbi ürün her dozunda 1 mmol (23 mg)’dan daha az sodyum ihtiva eder; yani esasında “sodyum içermez”.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Karşılaştırmalı klinik çalışmalar, levosetirizinin önerilen dozlarda zihinsel uyanıklığı, araç kullanma reaktivitesini veya yeteneğini azaltmadığını ortaya koymuştur. Bununla beraber levosetirizin tedavisi altında iken bazı hastalarda somnolans. yorgunluk ve asteni görülebilir.
Bu nedenle, araç sürmeye niyetlenen, potansiyel olarak tehlikeli faaliyetler yürütecek veya makine kullanacak hastalar, tıbbi ürüne verdikleri cevabı dikkate almalı ve buna göre bu faaliyetlere karar vermelidir.