ZENARO 5 mg 20 tablet Dozu

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zenaro dozu, Zenaro dozaj, Zenaro doz aşımı, Zenaro uygulama, Zenaro kullanım şekli, Zenaro kullanımı, Zenaro kullanım süresi, Zenaro açmı tokmu, Zenaro nedir, Zenaro ne için kullanılır, Zenaro nasıl kullanılır, Zenaro faydaları, Zenaro etkileri, Zenaro günde kaç kez, Zenaro sabah mı akşam mı, Zenaro fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/Uygulama sıklığı ve süresi:

6-12 yaş arası çocuklarda

Önerilen günlük doz 5 mg’dır (1 film tablet).

12 yaş ve üzeri ergenler ile yetişkinlerde Önerilen günlük doz 5 mg’dır (1 film tablet).

Yaşlılarda

Orta-ağır şiddette böbrek yetmezliği olan hastalarda dozun ayarlanması önerilir (bkz..Bölüm “Böbrek yetmezliği”)

İntermitan alerjik rinit (haftada 4 günden az ya da 4 haftadan kısa süren belirtiler) hastalığa ve öyküye göre tedavi edilir; belirtiler geçtiğinde tedavi kesilebilir ve belirtiler tekrar görüldüğünde tedaviye yeniden başlanabilir. Persistan alerjik rinit durumunda (haftada 4 günden fazla ve 4 haftadan uzun süren belirtiler), hastanın alerjenlere maruz kaldığı dönem

boyunca tedavinin sürdürülmesi önerilir. 5 mg levosetirizin film kaplı tablet ile klinik çalışmalar. 6 aylık bir tedavi dönemi için mevcuttur. Kronik ürtiker ve kronik alerjik rinit için; rasemat’a (setirizine) ait bir yıla kadar klinik deneyim mevcuttur.

Uygulama şekli:

ZENARO ağızdan alınmalıdır, bir miktar sıvı ile birlikte tam olarakyutulmalıdır.Yemeklerle birlikte veya yemeklerden bağımsız olarak alınabilir. Günlük dozun tek bir seferde alınması önerilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

• Doz aralıkları kişinin böbrek fonksiyonlarına göre bireyselleştirilir. Doz ayarlaması, aşağıdaki tablodan yararlanarak yapılmalıdır. Bu doz tablosunu kullanmak için, hastanın kreatinin klerensi (Clcr) ml/dak olarak hesaplanmalıdır. Clcr (ml/dakika), aşağıdaki formülden yararlanılarak elde edilen serum kreatinin (mg/dl) değerleriyle hesaplanabilmektedir:

[40 - yaş (yıl)] * ağırlık (kg)

Clcr =.............—..................................(x 0,85 [kadınlar için])

72 x serum kreatinin değeri (mg/dl)

Böbrek Fonksiyon BozukluğuOlan Hastalarda Doz Ayarlaması:

Böbrek yetmezliği olan pediyatrik hastalarda doz, hastanın renal klerensi ve vücut ağırlığı göz önüne alınarak bireysel olarak ayarlanmalıdır. Böbrek yetmezliği olan çocuklar için spesifik veri bulunmamaktadır.

• Sadece karaciğer yetmezliği olan hastalarda herhangi bir doz ayarlamasına gerek yoktur. Karaciğer ve böbrek yetmezliği bir arada olan hastalarda doz ayarlaması önerilmektedir (bkz.,Bölüm "Böbrek yetmezliği”)

Pediyatrik popülasyon:

2-6 yaş arası çocuklarda film kaplı tablet formülasyonu ile ayarlanmış bir dozaj bulunmamaktadır. Levosetirizinin pediyatrik formülasyonunun kullanılması önerilir.

Geriyatrik popülasyon:

Bkz.. Bölüm 4.2 Pozoloji ve Uygulama Şekli. Böbrek/Karaciğer yetmezliği

ZENARO,

• içeriğindeki maddelerin herhangi birine ya da piperazin türevlerine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda,

• ağır böbrek yetmezliği (kreatinin klerensi 10 ml/dak’nın altında) olan hastalarda.

• galaktoz intoleransı, Lapp laktaz eksikliği veya glukoz-galaktoz malabsorbsiyonu gibi nadir kalıtımsal sorunları olan hastalarda,

KONTRENDIKEDİR.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımının belirtileri yetişkinlerde uyuşukluk; çocuklarda ise önce ajitasyon ve huzursuzluk, ardından da uyuşukluk şeklinde ortaya çıkabilir.

Tedavi:

Bilinen belirli bir antidotu yoktur. Doz aşımı meydana geldiğinde, semptomatik veya destekleyici tedavi önerilir. Alınmasının üzerinden kısa bir süre geçmişse mide lavajı düşünülmelidir. Levosetirizin, hemodiyaliz ile etkili bir şekilde atılamaz.