ZENARO 5 mg 20 tablet Etkileşimi

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zenaro etkileşimi, Zenaro etken madde, Zenaro yardımcı maddeler, Zenaro alkol, Zenaro etkileşim, Zenaro kullananlar, Zenaro dozu, Zenaro kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Levosetirizin ile yapılmış bir etkileşim çalışması yoktur (CYP3A4 indükleyicileri ile yapılan bir çalışma da yoktur). Ancak rasemat bileşiği olan setirizin ile yapılan çalışmalarda, klinikte anlamlı advers etkileşimlerin (psödoefedrin, simetidin, ketokonazol, eritromisin, azitromisin, glipizid ve diazepam ile) olmadığı gösterilmiştir. Teofılin (günde bir kez 400 mg) ile yapılan çok dozlu bir çalışmada ve setirizin klerensinde küçük bir azalma (%16) gözlenmiştir; ancaksetirizin ile birlikte uygulandığında teofilinin dağılımı değişmemiştir.

Levosetirizin gıdalar ile birlikte alındığında emilim hızında azalma olmasına karşın emilim miktarı değişmemektedir.

Rasemat setirizinin alkolün etkisini artırmadığı gösterilmiş olsa da. hassas hastalarda, alkol veya diğer santral sinir sistemi depresanlarının setirizin veya levosetirizin ile birlikte eş zamanlı kullanımının, santral sistemi üzerine etkisi olabilir.

Ritonavir (günde iki defa 600 mg) ve setirizinin (günde 1 kez 10 mg) ile yapılan birçoklu doz çalışmasında, setirizine maruziyet yaklaşık %40 artmış, setirizin ile birlikte uygulandığında ritonavirin dağılımı hafifçe azalmıştır (-%11).