ZEDPREX 20 mg 16 kapsül Uyarılar

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zedprex uyarılar, Zedprex zararları, Zedprex önlemler, Zedprex riskler, Zedprex yan etkisi, Zedprex alerji, Zedprex alkol, Zedprex hamileler, Zedprex emzirme, Zedprex araç kullanımı, Zedprex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Depresyondaki hastalar intihar riski taşıdığından tedavinin başlangıcında dikkatli izlenmelidir. Şiddetli hepatik ve renal fonksiyon bozukluklarında azami dikkat gösterilmelidir. Kilo kaybına neden olabileceğinden normalden daha zayıf kişilerde dikkatli kullanılmalıdır. Fluoksetin MAO inhibitörleri ile birlikte kullanılmamalıdır.
Antidepresan etkinin başlamasından sonra (1-3 hafta) manik semptomların oluşabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Fluoksetin ile yapılan çalışmalarda hastaların yaklaşık %1'inde manik ve hipomanik durumlar oluşmuştur. Diğer antidepresanlar ile tedavi edilmekte olan şiddetli affektif bozuklukları olan hastalarda da çok az miktar manik ve hipomanik durumlar meydana geldiği rapor edilmiştir.
Santral sinir sistemi üzerindeki etkili diğer maddelerle beraber tedavi uygulanan durumlarda doz konusunda azami dikkat gösterilmelidir.
Fluoksetin ile tedavi sırasında şeker hastalarında hipoglisemi oluşabilir ve antidepresan tedavisine son verildiğinde hiperglisemi meydana gelebilir. Dolayısı ile fluksetin ile tedavi edilen şeker hastalarında insülin ve/veya oral antidiyeabetik ajanın dozunda ayarlama yapılmalıdır.
Fluoksetin, mental uyanıklık ve fiziksel koordinasyon gerektiren aktiviteleri dozunda ayarlama yapılmalıdır.
Fluoksetin, mental uyanıklık ve fiziksel koordinasyon gerektiren aktiviteleri bozabilir. Bu nedenle bireylerin reaksiyon kabiliyeti dikkatle izlenmelidir.
Hamilelik ve emzikli annelerde gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.
Çocuklarda güvenli kullanımına ilişkin yeterli bilgi yoktur.
Karaciğer ve böbrek yetmezliğinde dikkatli kullanılmalıdır.
Dökünü ve /veya ürtiker görülen hastalarda ciddi sistemik olaylar gelişebileceğinden uygulama durdurulmalıdır.