ZEDPREX 20 mg 16 kapsül Dozu

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zedprex dozu, Zedprex dozaj, Zedprex doz aşımı, Zedprex uygulama, Zedprex kullanım şekli, Zedprex kullanımı, Zedprex kullanım süresi, Zedprex açmı tokmu, Zedprex nedir, Zedprex ne için kullanılır, Zedprex nasıl kullanılır, Zedprex faydaları, Zedprex etkileri, Zedprex günde kaç kez, Zedprex sabah mı akşam mı, Zedprex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Tavsiye edilen günlük doz 20 mg'dır.
Her gün veya 2-3 günde bir kez 20 mg ile başlanabilir. Fluoksetin yemeklerden bağımsız olarak kullanılabileceği için günde 1 kez aç veya tok karnına 1 kapsül, tercihen sabah ve öğlen alınır. Diğer antidepresanlarda olduğu gibi antidepresan etki en az 4 hafta sonra ortaya çıkabilir. Klinik çalışmalarda günde 80 mg 'a kadar fluoksetin verilmiş olamsına rağmen 20mg/günlük doz yeterli klinik etkinin sağlanmasına imkan vermiştir. Eğer gerekirse belirli vakalarda bir kaç haftalık kullanımından sonra doz 20 mg'lık kısımlar halinde arttırılabilir.
Fluoksetinin azami günlük dozu 80 mg'dır.
Eğer günlük doz 20 mg'dan fazla ise bu doz gün içersinde bölünmelidir. Özel vakalarda uygulama frekansı azaltılarak doz düşürülebilir. (örneğin iki günde bir 20 mg). Yaşlı ve zayıf hastalarda günde 60mg'dan fazla verilmemelidir. Genel olarak daha düşük dozlar önerilir.
Renal yetmezlikte uzun süreli kullanımlarda birikme ihtimali olduğu akıldan çıkarılmamalıdır.
Hapatik yetemezlikte Fluoksetin'in gecikmiş metabolizasyonundan dolayı doz azaltılmalıdır. (örneğin iki günde bir 20 mg)