ZEDPREX 20 mg 16 kapsül Etkileşimi

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zedprex etkileşimi, Zedprex etken madde, Zedprex yardımcı maddeler, Zedprex alkol, Zedprex etkileşim, Zedprex kullananlar, Zedprex dozu, Zedprex kullanımı bilgisini içerir.

MAO İnhibitörleri: Fluoksetin ile MAO inhibitörlerinin beraberce kullanımına ilişkin çok az veri bulunmaktadır.Fakat bu ilaçların kombine kullanımından kaçınılmalıdır. MAO inhibitörleri ile trisiklik antidepresanların berberce kullnımına ilişkin çalışmaların ışığında MAO inhibitörlerinin kullanımına ara verdikten en az 14 gün sonra fluoksetin tedavisine başlanması önerilir. Fluoksetin'in kesilmesinden en az beş hafta sonra MAO inhibitörü kullanımına geçilmelidir.
Fluoksetin tedavisi kesildikten sonraki 5 hafta içersinde MAO inhibitörlerinin tatbiki durumunda şiddetli yan etki riski artabilir. Hipertermi, diaforez, titreme, miyoklonus, ataksi, delirium, hipertoni olabilir. Benzer şekilde fluoksetin ile beraber triptofan verilmemelidir.
Triptofan ile birlikte kullanımı ajitasyon, huzursuzluk ve gastrointestinal bozukluğa yol açabilir. Fluoksetin Diazepam'ın atılımını geciktirebilir. Merkezi inhibisyon etkisi olan ilaçların etkinliği fluoksetin tarafından arttırılabilir.
Fluoksetin ile beraber kullanıldıklarında diğer antidepresanların plazma düzeylerinde bir artış meydana gelebilir. Dolayısı ile bu iki ilaç beraber kullanıldığında Lityum plazma düzeyi daha sıklıkla kontrol edilmelidir. Plazma proteinlerine kuvvetlice bağlanan diğer maddeler ile etkileşim olsılığı göz ardı edilmemelidir.
Fluoksetin kullanımı sırasında alkole bağlı etki artışına rastlanmamasına rağmen tedavi sırasında alkol kullanılmasından kaçınılmalıdır.
Fluoksetin'in beraberinde elektrokonvülsif tedavi yapılmasına ilişkin çok sınırlı bilgi mevcut olduğundan birlikte uygulanması önerilmez.