YAZZ 24+4 film kaplı tablet Gebelik

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Yazz gebelik kategorisi X'dir. Yazz hamilelik kategorisi, Yazz gebelik kategorisi, Yazz emzirme, Yazz anne sütüne geçer mi, Yazz laktasyon, Yazz hamilelerde kullanımı, Yazz ve bebek, Yazz kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Çocuk doğ
urma potansiyeli bulunan kadınlar / Do
ğ
um kontrolü (Kontrasepsiyon):

YAZZ 24+4 gebelik döneminde uygulandığı takdirde ciddi doğum kusurlarına yol açmaktadır.

YAZZ 24+4 gebelik döneminde kontrendikedir.

Gebelik dönemi:

YAZZ 24+4 film kaplı tabletlerin gebelikte kullanımı kontrendikedir. YAZZ 24+4 film kaplı tabletlerin kullanımı sırasında gebelik meydana gelmesi durumunda kullanım durdurulmalıdır. Ancak, yaygın epidemiyolojik çalışmalar ne gebeliğinden önce kombine oral kontraseptif kullanmış olan kadınların çocuklarında doğumsal kusur riskinde herhangi bir artışı ne de erken gebeliği süresince yanlışlıkla kombine oral kontraseptif kullanıldığında oluşan bir teratojenik etkiyi göstermemiştir.

YAZZ 24+4 film kaplı tabletlerin gebelikte kullanımına ilişkin veriler, YAZZ 24+4 film kaplı tabletlerin gebelik, fötus ya da yenidoğanın sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri hakkında sonuçlara varılmasına izin veremeyecek kadar kısıtlıdır. Konu hakkında epidemiyolojik veri henüz mevcut değildir.

Laktasyon dönemi:

Laktasyon, anne sütünün miktarında azalmaya ve bileşiminde değişikliğe yol açabileceğinden, kombine oral kontraseptifler tarafından etkilenebilir. Bu yüzden emziren anne bebeğini sütten kesinceye kadar kombine oral kontraseptif kullanımı genellikle önerilmemelidir. Kontraseptif steroidler ve metabolitleri küçük miktarlarda anne sütüne geçebilir.

Üreme yeteneğ
i / Fertilite: