YAZZ 24+4 film kaplı tablet Nedir

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Yazz nedir, Yazz ne için kullanılır, Yazz ne ilacı, Yazz neye yarar, Yazz ne işe yarar, Yazz neye iyi gelir, Yazz kullananlar, Yazz kullanımı, Yazz uygulama, Yazz etkileri, Yazz faydaları bilgilerini içerir.

2.YAZZ nedir ve ne için kullanılır?

• YAZZ 24+4 Film Kaplı Tablet ambalajında, etkin madde içeren 24 adet ve etkin madde içermeyen 4 adet film kaplı tablet bulunur. Açık pembe renkli her bir tablet, 3 mg drospirenon ve 0.02 mg etinilestradiol etkin maddelerini içerir. Bu tabletler; yuvarlak, bikonvex, bir yüzünde düzgün altıgen kabartma içine "DS" baskılı şeklindedir. Etkin madde

içermeyen tabletler ise beyaz renkli ve yuvarlak şeklindedir.

YAZZ 24+4' ün içindeki etinil estradiol ve drospirenon hormonları hipofiz bezinden salgılanan ve folikülün yumurtlama aşamasına kadar olgunlaşması için gerekli olan folikül stimülan hormonun (FSH) ve luteinizan hormonun (LH) salgılanmasını baskılarlar ve böylece yumurtlama engellenir.

Progestagenler (drospirenon) servikal mukusu koyulaştırır, bu sayede spermin ovuma ulaşması engellenir. Fallop tüplerinin hareketleri ve sekresyonları da etkilenebilir.

Progestagenler (drospirenon) endometriyumda değişikliklere yol açar, endometriyum döllenmiş bir yumurtanın yerleşmesini engelleyecek bir şekilde incelir.

• YAZZ 24+4,

• Gebeliğin önlenmesi için,

• Vücutta su tutulmasına bağlı oluşan belirtilerde iyileşme sağlanması amacıyla,

• Doğum kontrol hapı kullanmak isteyen ve aknesi olan kadınların tedavisi,

• Adet öncesi yaşanan rahatsızlıkların tedavisi için kullanılır.