XARELTO 15 mg 28 film kaplı tablet Kontrendikasyonları

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Xarelto Kontrendikasyonları, Xarelto Sakıncaları, Xarelto etkileri, Xarelto alerji, Xarelto kullanım alanları, Xarelto zararları, Xarelto belirtileri, Xarelto kullanım süresi, Xarelto kullanım şekli, Xarelto etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

XARELTO aşağıdaki hastalarda kontrendikedir:

• Rivaroksabana ya da tablet içeriğindeki diğer maddelere karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda (bkz. bölüm “5.2. Farmakokinetik özellikler”);

• Klinik olarak anlamlı aktif kanaması olan hastalarda (ör. intrakraniyal kanama, gastrointestinal kanama);

• Mevcut veya yeni geçirilmiş gastrointestinal ülserasyon, kanama riski yüksek malign neoplazm varlığı, yeni geçirilmiş beyin veya omurilik yaralanmaları, yeni geçirilmiş beyin, omurilik veya oftalmoloji ameliyatı, yakın zamanda gelişmiş olan intrakraniyal kanama, bilinen veya şüphelenilen özefagus varisleri, arteriyovenöz, malformasy onlar, vasküler anevrizmalar veya majör intraspinal ya da intraserebral vasküler anomaliler gibi majör kanama bakımından anlamlı risk teşkil eden lezyon veya durumlar.

XARELTO Pozoloji ve uygulama şekli hariç olmak üzere, herhangi bir diğer antikoagülan ilaçla [öm. UFH, düşük molekül ağırlıklı heparinler (enoksaparin, dalteparin vb.), heparin türevleri (fondaparinuks vb.) oral antikoagülanlar (varfarin, apiksaban, dabigatran vb.)] eşzamanlı tedavi.

• Koagülapati ile ilişkili karaciğer hastalarında ve Child Pugh B ve C’li sirozlu hastalar dahil klinik açıdan önemli kanama riski taşıyan hastalarda (bkz. bölüm “5.2 Farmakokinetik özellikler”).

Tedavi dönemi boyunca antikoagülasyon uygulamaya uygun klinik denetim önerilir.

Hemoglobin ya da kan basıncında herhangi bir açıklanamayan düşüş varsa, kanama yeri aranmalıdır.

Kapak protezi olan hastalar:

XARELTO güvenliliği ve etkililiği kalp kapağı protezi olan hastalarda çalışılmamıştır; bu nedenle XARELTO 20 mg (orta veya ciddi derecede böbrek yetmezliği olan hastalarda 15 mg) için bu hasta popülasyonunda yeterli antikoagülasyon sağladığını destekleyen veri bulunmamaktadır. Bu hastalarda XARELTO ile tedavi önerilmemektedir.