WINCEF 400 mg 10 film kaplı tablet Zararları

Celtis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Wincef zararları, Wincef önlemler, Wincef riskler, Wincef uyarılar, Wincef yan etkisi, Wincef istenmeyen etkiler, Wincef cinsel, Wincef etkileri, Wincef tedavi dozu, Wincef aç mı tok mu, Wincef hamilelik, Wincef emzirme, Wincef alkol, Wincef kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Yaklaşık 3000 hastada yapılan klinik çalışmalara göre, en fazla sıklıkta bildirilen advers olaylar bulantı (<%3), diyare (%3) ve baş ağrısıdır (%2).

Çok yaygın [> 1/10], yaygın [> 1/100 ila < 1/10], yaygın olmayan [> 1/1.000 ila < 1/100], seyrek [> 1/10.000 ila < 1/1.000], çok seyrek [< 1/10.000], bilinmiyor (eldeki verilerdenhareketle tahmin edilemiyor)

Enfeksiyonlar ve enfestasyonlar:

Seyrek: Orta ila şiddetli diyare ile ilişkilendirilen Clostridium difficile üremesi. Kan ve lenf sistemi hastalıktan:

Seyrek: Hemoglobinde düşme, lökopeni, eozinofili ve trombositoz

Sinir sistemi hastalıktan:

. lidS .4-

: Konvulsiyonlar

Ğastrointestinal hastalıklar:

Yaygın: Bulantı, diyare

Yaygın olmayan: Dispepsi, gastrit, kusma, abdominal ağrı Hepatobiliyer sistem hastalıklan:

Seyrek: AST (SGOT), ALT (SGPT) ve LDH’da geçici yükselmeler Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar:

Yaygın olmayan: Baş ağrısı

WİNCEF’in piyasaya verilmesini takiben, sefalosporin sınıfı antibiyotikler için aşağıdaki advers reaksiyonlar ve laboratuvar testi değişmeleri bildirilmiştir:

Enfeksiyonlar ve enfestasyonlar:

Süperenfeksiyon.

Bağışıklık sistemi hastalıklan:

Anaflaksi, bronkospazm, dispne, döküntü, ürtiker, ışığa karşı duyarlılık, kaşmtı, anjiyonörotik ödem, Stevens-Johnson sendromu, eritem multiforme, toksik epidermal nekroliz gibi alerjikreaksiyonlar.

Ğastrointestinal hastalıklar:

Şiddetli diyare, psödomembranöz kolit dahil antibiyotiklerle ilişkilendirilen kolit.

Anormal laboratuvar test sonuçlan:

Protrombin zamanı/ INR uzaması. Sefalosporin sınıfı antibiyotikler ile aplastik anemi, hemolitik anemi, hemoraji, böbrek yetmezliği, toksik nefropati, bilirubin yükselmesi, pozitifdirekt Coombs testi, glikozüri, ketonilri, pansitopeni, nötropeni ve agranulositoz bildirilmiştirve bunlar WİNCEF ile de oluşabilir.