WINCEF 400 mg 10 film kaplı tablet Etkileşimi

Celtis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Wincef etkileşimi, Wincef etken madde, Wincef yardımcı maddeler, Wincef alkol, Wincef etkileşim, Wincef kullananlar, Wincef dozu, Wincef kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Yüksek doz alüminyum magnezyum hidroksit antiasiti, ranitidin ve tek doz intravenöz teofilin ile WİNCEF’in etkileşimlerine ait çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalara göre belirgin bir ilaçetkileşimi oluşmamıştır. WİNCEF’in oral yoldan uygulanan teofilinin plazma düzeyleri vefarmakokinetiği üzerine etkileri bilinmemektedir.

Seyrek olarak seftibuten dahil sefalosporinler, özellikle önceden oral antikoagülan tedavisi stabilize hastalarda protrombin aktivitesini azaltarak protrombin zamanının uzamasınaneden

olabilir. Belirtildiği şekilde ekzojen Vitamin K uygulanan ve risk altındaki hastalarda protrombin zamanı veya Uluslararası Normalleştirilmiş Oran (INR) izlenmelidir.

Bugüne kadar herhangi bir anlamlı ilaç etkileşimi bildirilmemiştir. WİNCEF ile hiçbir bilmen kimyasal ya da laboratuvar testi etkileşimi kaydedilmemiştir. Diğer sefalosporinlerinkullanımı sırasında, yalancı pozitif direkt Coombs testi bildirilmiştir. Ancak WİNCEF*indirekt Coombs in vitro reaksiyonlara yol açıp açmadığıma incelenmesi için sağlıklıinsanlardan alman kırmızı küreler ile yapılan testlerin sonuçlan, 40 mcg/mL gibi yüksekkonsantrasyonlarda bile, hiçbir pozitif reaksiyon göstermemiştir.

.. ıido

Birlikte

fime geçmemektedir.