WINCEF 400 mg 10 film kaplı tablet Kullanımı

Celtis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.WINCEF nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

• Bu ilacı bir bardak su ile birlikte ağızdan alınız

Yetişkinler:

Günde bir kez bir WİNCEF 400 mg film kaplı tablet oral yolla alınır. Gerektiğinde doktorunuz farklı bir dozda kullanmanızı söyleyebilir.

Çocuklarda kullanımı

Seftibutenin altı (6) aylıktan küçük bebeklerde kullanımına ilişkin hiçbir veri olmadığından, bu yaş grubunda WİNCEF 400 mg film kaplı tablet kullanımı önerilmemektedir.

6 ay-12 yaş arası çocuklarda günde bir kere 9 mg/kg dozda verilmelidir. 45 kg'ın üstünde çocuklara günde bir kez bir WİNCEF 400 mg film kaplı tablet verilmelidir.

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlı hastalar için yetişkinlere uygulanan dozlar uygulanabilir. Bununla birlikte bu hastalar özellikle de böbrek fonksiyonları açısından yakından takip edilecek ve gerektiğinde doz ayarlaması yapılacaktır.

Özel kullanım durumları

Böbrek probleminiz varsa doktorunuz bazı testler uygulayacak ve gerekirse WİNCEF'in dozunu düşürecektir.

Karaciğer yetmezliği:

Özel kullanımı yoktur.

Eğer WİNCEF'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla WINCEF kullanırsanız

WİNCEF'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

WINCEF'i kullanmayı unuttuysanız

İlacı almayı unuttuysanız, hatırlar hatırlamaz alınız eğer bir sonraki dozunuzun zamanı yaklaşmışsa bekleyiniz bir sonraki dozunuzun zamanında alınız. Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

WINCEF ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Eğer, WİNCEF'i kesmek isterseniz, doktorunuzla konuşunuz. WİNCEF'i almayı bırakırsanız enfeksiyon tekrarlayabilir veya kötüleşebilir.