VONAXI 250 mcg/5 ml IV. enjeksiyonluk çözelti içeren 1 flakon Uyarılar

Vem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vonaxi uyarılar, Vonaxi zararları, Vonaxi önlemler, Vonaxi riskler, Vonaxi yan etkisi, Vonaxi alerji, Vonaxi alkol, Vonaxi hamileler, Vonaxi emzirme, Vonaxi araç kullanımı, Vonaxi fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

<{>lan ya melidir. ili iki

Palonosetron kalın barsak geçiş zamanını arttırabileceğinden, konstipasyon hikayesi da subakut intestinal obstrüksiyon belirtileri olan hastalar uygulama sonrası takip edi Palonosetron 750 mikrogram ile bağlantılı olarak, hastane bakımı gerektiren fekal etk konstipasyon vakası rapor edilmiştir.

Test edilen tüm dozlarda, palonosetron klinik açıdan önemli QTc aralığının uzamasfna neden olmamaktadır. Palonosetronun QT/QTc üzerine etkisini kanıtlayan kesin veriler için sağlıklı gönüllülerde bir çalışma yürütülmüştür (Bkz. Bölüm 5.1.)

Ayrıca, diğer 5-HT3 reseptör antagonistlerinde olduğu gibi, palonosetronun QT aralığım artıran diğer ilaçlarla birlikte kullanımında veya QT aralığı uzaması olan veya QT aralığı uzaması oluşumu eğilimi görülen hastalarda dikkatli olunmalıdır.

Bu tıbbi ürün her bir flakonunda 1 mmol (23 mg)’den daha az sodyum ihtiva eder; bu dozda sodyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmemektedir.

Bu tıbbi ürün her dozunda 207.5 mg mannitol içerse de dozu ve uygulama yolu jıedeniyle herhangi bir yan etki beklenmemektedir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Farmakodinamik özelliklere, bildirilen advers etkilerin ve/veya ilgili hedef pcpülasyon üzerinde gerçekleşen ve araç ya da makine kullanımı ile ilişkili performansı konu alan herhangi bir araştırma yapılmamıştır.

Palonosetron, baş dönmesine, uyku hali ya da halsizliğe sebep olduğundan, hastaİE|r araç ve makine kullanırken ya da işletirken dikkatli olmaları konusunda uyarılmalıdır.