VONAXI 250 mcg/5 ml IV. enjeksiyonluk çözelti içeren 1 flakon Etkileşimi

Vem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vonaxi etkileşimi, Vonaxi etken madde, Vonaxi yardımcı maddeler, Vonaxi alkol, Vonaxi etkileşim, Vonaxi kullananlar, Vonaxi dozu, Vonaxi kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Palonosetron, CYP3A4 ve CYP1A2 izoenzimlerinin minör katılımı ile, esas olarak tarafından metabolize edilir. İn vitro çalışmaları baz alındığında, klinikte konsantrasyonlarda palonosetron sitokrom P450 izoenzimini indüklemez ya da inhib

CYP2D6 uilanılan i etmez.

Kemoterapötik ajanlar: Preklinik çalışmalarda, palonosetron test edilen 5 kemoterapötik ajanın antitümör aktivitesini inhibe etmemiştir (sisplatin, siklofosfamid, sitarabin, doksorubisin ve mitomisin C).

Metoklopramid: Klinik bir çalışmada, palonosetron’un intravenöz tek bir dozu ve, bir CYP2D6 inhibitörü olan, oral metoklopramidin kararlı durum konsantrasyonunda cfnemli bir farmakokinetik etkileşim görülmemiştir.

CYP2D6 indükleyiciler ve inhibitörler: Farmakokinetik analiz yapılan popiŞasyonda, CYP2D6 indükleyicileri (deksametazon ve rifampisin) ve inhibitörler (amiodaron, s4lekoksib, klorpromazin, simetidin, doksorubisin, fluoksetin, haloperidol, paroksetin, kinidin, ranitidin, ritonavir, sertralin ya da terbinafin) ile birlikte uygulandığında, palonosetron klerensi üzerinde hiçbir önemli etki görülmemiştir.

Kortikosteroidler: Palonosetron, kortikosteroidler ile birlikte güvenli olarak uygulans bilir.

Diğer ilaçlar: Palonosetron analjezikler, antiemetik, antispazmodikler ve antikolineıjik ilaçlar ile güvenli olarak uygulanabilir.