VITAKOBAL 1000 mcg/1 ml 5 ampül Dozu

Generica Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vitakobal dozu, Vitakobal dozaj, Vitakobal doz aşımı, Vitakobal uygulama, Vitakobal kullanım şekli, Vitakobal kullanımı, Vitakobal kullanım süresi, Vitakobal açmı tokmu, Vitakobal nedir, Vitakobal ne için kullanılır, Vitakobal nasıl kullanılır, Vitakobal faydaları, Vitakobal etkileri, Vitakobal günde kaç kez, Vitakobal sabah mı akşam mı, Vitakobal fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi:

Akut nevraljilerde günde 500-1000 mcg B
12

vitamini İ.M. olarak verilir. Akut nevrit ve nevraljilerde tedavinin 10 gün sürdürülmesi tavsiye edilir. Zamanla nüks eden vakalarda yeniden bir VİTAKOBAL kürü yapılmalıdır.

Pernisiyöz anemi ve hiperkrom makrositer anemide tedaviye günaşırı 250-1000 mcg B
12

vitamini (İ.M.) verilerek başlanır ve bu uygulama 1-2 hafta sürdürülür. Daha sonra, kan tahlilleri hastanın normale döndüğünü kanıtlayana kadar, haftada 1 defa 250 mcg B

12

vitamini (İ.M.) tatbik edilir, ancak hastada nörolojik komplikasyonlar mevcutsa günaşırı 1000 mcg Bı2 vitamini (İ.M.) verilmeye devam edilir. Hastanın kan tahlili sonuçları düzelme gösterdiğinde, ayda 1 defa 1000 mcg B

12

vitamini İ.M. olarak tatbik edilerek idame tedavisi uygulanır.

Uygulama şekli:

VİTAKOBAL, uygulama sıklığı, süresi ve miktarı yukarıda belirtildiği şekilde kas içine (İ.M.) enjeksiyon yolu ile uygulanır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Veri bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

Veri bulunmamaktadır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı durumunda suda çözünen vitaminler idrarla atılır. Acil durumlar için bir prosedür veya antidot yoktur.