PROTECH 20 mg 14 enterik kaplı tablet Dozu

Drogsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Protech dozu, Protech dozaj, Protech doz aşımı, Protech uygulama, Protech kullanım şekli, Protech kullanımı, Protech kullanım süresi, Protech açmı tokmu, Protech nedir, Protech ne için kullanılır, Protech nasıl kullanılır, Protech faydaları, Protech etkileri, Protech günde kaç kez, Protech sabah mı akşam mı, Protech fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği taktirde:

Hafif reflü hastalığı ve semptomlarının (mide yanması, asit regürjitasyonu ve yutma sırasında ağrı vb.) tedavisi:

Tavsiye edilen doz günde bir defa 20 mg’dır. Semptomlar 2-4 hafta içinde düzelir, beraberindeki özofajitin iyileşmesi için genellikle 4 hafta gereklidir. Bu sürenin yeterli olmaması halinde tedavi 4 hafta daha sürdürülür. Reflü özofajitin idame tedavisi ve nüksünün önlenmesi:

Reflü özofajitin uzun süreli tedavisinde tavsiye edilen idame dozu, günde bir defa 20 mg’dır. Nüks etmesi halinde doz günde 1 defa 40 mg’a yükseltilir. Nüksün düzelmesinin ardından günde 20 mg ile idame tedavisine devam edilir. Sürekli olarak non-steroidal antienflamatuvar (NSAI) ilaç kullanması gereken hastalarda, selektif olmayan non-steroidal antienflamatuvar ilaçlardan kaynaklanan gastroduodenal ülserlerin önlenmesi: Tavsiye edilen doz günde bir defa 20 mg’dır.

Uygulama şekli:

Tabletler mide ortamına dayanıklı bir kaplama ile kaplanmıştır, bu nedenle kırılmamalı ve çiğnenmemelidir. Bütün olarak yeterli miktarda sıvı ile yutulmalıdır. Tabletlerin sabah kahvaltısından 1 saat önce alınması önerilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan ya da hemodiyaliz altındaki hastalarda pantoprazolün farmakokinetiği değişmemektedir. Bu sebepten dolayı doz ayarlaması gerekmemektedir.
Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda pantoprazolün eliminasyonu ve metabolizması zayıflasa da sadece Cmaks yükselmektedir. Karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlamasına gerek olmadan uygulanabilmiştir. Ancak şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda 20 mg’lık günlük doz aşılmamalı, düzenli olarak karaciğer enzimleri izlenmeli, yükselme olursa ilacın kullanımı durdurulmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Yeterli klinik çalışma olmadığından çocuklarda kullanımı tavsiye edilmez. (Kısım 5.2’ye bakınız)

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Pantoprazol i.v. yolla 240 mg tek doz verildiğinde tolere edilebilmiştir. Doz aşımı semptomları bilinmemektedir. Aşırı dozda kazayla alındığında semptomatik ve destekleyici tedavi yapılmalıdır. Hemodiyaliz etkili değildir.