PROTECH 20 mg 14 enterik kaplı tablet Gebelik

Drogsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Protech gebelik kategorisi B'dir. Protech hamilelik kategorisi, Protech gebelik kategorisi, Protech emzirme, Protech anne sütüne geçer mi, Protech laktasyon, Protech hamilelerde kullanımı, Protech ve bebek, Protech kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategori B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

PROTECH için gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin yeterli klinik veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik embriyonal/fetal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir. Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Gebelik dönemi

Gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin yeterli klinik veri mevcut olmadığından gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Pantoprazolün insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, pantoprazolün sütle atıldığını göstermektedir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da PROTECH tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına / tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve PROTECH tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.
Üreme yeteneği / Fertilite