VISUDYNE 15 mg 1 flakon Gebelik

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Visudyne gebelik kategorisi C'dir. Visudyne hamilelik kategorisi, Visudyne gebelik kategorisi, Visudyne emzirme, Visudyne anne sütüne geçer mi, Visudyne laktasyon, Visudyne hamilelerde kullanımı, Visudyne ve bebek, Visudyne kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar VISUDYNETn üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

VISUDYNET reçete eden sağlık profesyonelleri, çocuk sahibi olma potansiyeli olan kadınlara bu ilacın gebelik sırasındaki olası risklerini anlatmalıdırlar. VISUDYNE kullanımı sürecinde, uygun yöntemlerle gebelikten korunulmalıdır.

Gebelik Dönemi:

Gebe kadınlarda VISUDYNE ile yeterli deneyim bulunmamaktadır. Hayvanlarla yürütülen çalışmalar bir türde (sıçan) teratojenik etki göstermiştir (bkz. Bölüm 5.3. Klinik Öncesi Güvenlilik Verileri). İnsanlar için potansiyel risk bilinmemektedir. Açıkça gerekli olduğu (sadece faydasının fötusun karşı karşıya olduğu potansiyel riski göze alınır kıldığı) durumlar dışında VISUDYNE gebelik sırasında kullanılmamalıdır.

Laktasyon Dönemi:

Verteporfin ve onun diasit metaboliti düşük miktarlarda anne sütüne geçmektedir. Bu nedenle emziren annelere verilmemeli ya da uygulamayı takip eden 48 saat boyunca emzirmeye ara verilmelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite