VISUDYNE 15 mg 1 flakon Etkileşimi

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Visudyne etkileşimi, Visudyne etken madde, Visudyne yardımcı maddeler, Visudyne alkol, Visudyne etkileşim, Visudyne kullananlar, Visudyne dozu, Visudyne kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

İnsanda spesifik bir ilaç-ilaç etkileşimi çalışması yapılmamıştır.

Dikkate alınması gereken olası etkileşimler

Işığa duvarlılastırıcı diğer ajanlar

Işığa duyarlılığa sebep olan diğer bazı ajanların (öm.: tetrasiklinler, sülfonamidler, fenotiyazinler, sülfonilüre, hipoglisemik ajanlar, tiazid diüretikleri ve griseofulvin) birarada kullanımı fotosensitivite reaksiyonu potansiyelini artırabilir.

Vasküler endotelde verteporfin alimini arttıran ilaçlar

Kalsiyum kanal antagonistleri gibi ajanların, polimiksin B’nin ve radyasyon tedavisinin vasküler endoteli etkilediği bilinmektedir ve eşzamanlı kullanıldıklarında verteporfinin dokuya alimim arttırabilirler.

Serbest radikal süpürücüler

Klinik kanıt olmamakla birlikte, antioksidanlar (öm., beta-karoten) ya da serbest radikal süpürücüleri (öm., dimetilsülfoksit [DMSO], format, mannitol veya alkol), verteporfin tarafından üretilen aktif oksijen türlerini bastırabilir, bu da verteporfin aktivitesinde azalmaya neden olabilir.

Kan damarı oklüzyonunu antagonize eden ilaçlar

Kan daman oklüzyonu, verteporfin aktivitesinin ana mekanizması olduğundan, vazodilatörler, pıhtılaşma ve trombosit agregasyonunu azaltan ajanların (öm., tromboksan A2
inhibitörleri), verteporfin aktivitesini antagonize etmesi teorik olarak mümkündür.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin klinik etkileşim çalışması yürütülmemiştir.

Pediyatrik popülasyon: Pediyatrik popülasyona ilişkin klinik etkileşim çalışması