VISKEN 5 mg 30 tablet Dozu

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Visken dozu, Visken dozaj, Visken doz aşımı, Visken uygulama, Visken kullanım şekli, Visken kullanımı, Visken kullanım süresi, Visken açmı tokmu, Visken nedir, Visken ne için kullanılır, Visken nasıl kullanılır, Visken faydaları, Visken etkileri, Visken günde kaç kez, Visken sabah mı akşam mı, Visken fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Doz kişilere göre ayarlanmalıdır. Tedavide tek başına veya diğer antihipertansiflerle beraber kullanılır.

Hipertansiyonda: Sabahlan günlük tek doz olarak 5-15 mg veya 5 mg’lık dozlara bölünmüş olarak 2-3 kerede alınır. Maksimum tek veya bölünmüş dozlar halinde 45 mg’a yükseltilebilir.Hafif ve orta derecede hipertansiyon vakalarında VİSKEN tek başına sıklıkla yeterlidir.Direnç gösteren vakalarda diğer antihipertansif ilaçlarla birlikte verilmesi önerilir. Bu türlübirlikte kullanımlarda kullanılan antihipertansif dozunun azaltılması mümkündür.

Anjina pektoris: Cevaba göre genellikle günde 3 defa 2,5 - 5 mg’dır.

Uygulama şekli:

Oral yoldan kullanılır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek veya karaciğer fonksiyon bozukluğu görülen hastalar genellikle normal dozlarla tedavi edilebilir. Sadece şiddetli karaciğer veya böbrek yetmezliği vakalarında günlük dozunazaltılması gerekebilir (bkz., Bölüm 5.2 Farmakokinetik özellikler).

Şiddetli böbrek yetmezliğinde kullanımı kontrendikedir.

Pediyatrik popülasyon:

VİSKEN’in çocuklarda etkinlik ve güvenliliği belirlenmediğinden, VİSKEN çocuklar için endike değildir.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı hastalarında farklı dozajların gerekli olduğuna dair kanıtlar mevcut değildir; bununla birlikte bu hastalar dikkatle tedavi edilmelidir, (bkz. Bölüm 4.4 Özel kullanım uyarıları veönlemleri ve Bölüm 5.2 Farmakokinetik özellikler).

Doz aşımı ve tedavisi

Belirti ve Semptomlar:

Beta blokerdeki doz aşımı belirgin bradikardi, hipotansiyon, kardiyak yetmezlik, kardiyojenik şok, iletim anomalileri, kardiyak arrest, dispne, bronkospazm, kusma, hipoglisemi, azalmış

bilinç düzeyleri, jeneralize konvülziyonlar, koma ve ölüme yol açabilir. Nadir durumlarda, VİSKEN gibi intrinsik sempatomimetik aktiviteye (ISA) sahip beta blokerlerde doz aşımıtaşikardi ve hipertansiyon ortaya koyabilir. Eşzamanlı alkol, antihipertansif, antidepresanveya antiaritmik kullanımı doz aşımı belirti ve semptomlarını kötüleştirebilir.

Tedavi:

VİSKEN ile doz aşımı genellikle özel bir tedavi gerektirmez. Çok ciddi vakalarda 0.5 ila 1.0 mg (veya daha fazla) i.v. olarak atropin sülfat verilmelidir. İkinci bir seçenek olarak beta-adrenerjik reseptörleri uyarmak amacıyla yaklaşık 5 mikrogram/dak. hızla başlayarakizoprenalin hidroklorür istenen etki alınıncaya kadar yavaş i.v. infüzyon şeklinde verilebilir.Refrakter vakalarda 8-10 mg glukagon hidroklorür i.v. infüzyonu uygulanabilir. Gerekirseenjeksiyonlar tekrarlanabilir ya da 1-3 mg/saat i.v. infüzyon şeklinde devam edebilir. Buişlemler esnasında hasta devamlı olarak izlenmelidir.