VISIPAQUE 270 mg 100 ml 1 flakon Etkileşimi

Opakim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Visipaque etkileşimi, Visipaque etken madde, Visipaque yardımcı maddeler, Visipaque alkol, Visipaque etkileşim, Visipaque kullananlar, Visipaque dozu, Visipaque kullanımı bilgisini içerir.


İyotlu kontrast madiaların kullanımları böbrek fonksiyonlarında geçici bozulmaya sebep olabilirler ve bu biguanidleri (metforminde) alan diabetiklerde laktik asidoza yolaçabilir. Önlem olarak kontrastlı incelemelerden 48 saat önce biguanidlerin alımı durdurulmalı ve ancak renal fonksiyon sabitleştikten snr başlanmalıdır. İyotlu kontrast media inclemesine 2 hafta veya daha az bir süre önce İnterlökin -2 ile tedavi edilmiş hastalar artan bir gecikmiş reaksiyon riski ile karşı karşıyadırlar.
Tüm iyotlu kontrast medialar tiroid fonksiyon testleri ile etkileşebilir böylece tiroidin iyot bağlama kapasitesi bir kaç haftaya kadar azalabilir.
Serum idrarda yüksek idrar konsantrasyonları biliriubin, proteinler veya inorganik maddelerin (örneğin demir, bakır, kalsiyum ve fosfat) laboratuar testleri etkileşebilir. Bu nedenle tahliller inceleme gününde yapılmmalıdır.
Geçimsizlik: Geçimsizliği bulunmamaıştır ancak Vıspaque diğer ilaçlarla direkt olarak karıştırmamalıdır. Klinik öncesi emniyet