VISIPAQUE 270 mg 100 ml 1 flakon Yan Etkileri

Opakim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Visipaque yan etkileri, Visipaque etkileri, Visipaque zararları, Visipaque belirtileri, Visipaque uyarılar, Visipaque önlemler, Visipaque kilo aldırırmı, Visipaque zayıflatırmı, Visipaque zehirlenmesi, Visipaque cinsellik, Visipaque sorunlar, Visipaque uykusuzluk, Visipaque bağımlılık, Visipaque bırakma bilgilerini içerir.

Aşağıda Vispaque kullanımında dahil olmak üzere radyografik uygulamalar ile bağlantılı olabilecek muhtemel yan etkiler bildirilmektedir.
İntravasküler kullanım: İyotlu maddelerin kullanımı ile bağlantılı istenmeyen yan etkiler hafiften normale doğru, geçici tabiatta ve iyonik kontrast medialara oranla non-iyoniklerle daha az sıktır.
Ciddi reaksiyonlar veya ölüm sadece çok ender durumlarda söz konusudur.
En sık rastlanan yan etki hafif bir sıcaklık veya soğuk hissidir. periferal angiografide sıcaklık hissi sıktır; ağrı ise zaman zaman ortaya çıkmaktadır.
Abdıminal rahatsızlık/ağrı son derece nadirdir ve bulantı veya kusma gibi gastrointestinal reaksiyonlar nadir görülür.
Aşırı duyarlılığın hafif belirtileri ciddi bir reaksiyonun ilk işaretleri olabilir. Böyle durumda kontrast madde uygulaması hemen durdurulmalı ve eğer gerekliyse vasküler giriş ile spesifik tedavi uygulanmalıdır. Beta-Bloker ilaç kullanan hastalar vagal reaksiyonlar son derece ender durumlarda görülür. incelemeden yaklaşık 10 gün sonraya kadar ortaya çıkabilen ve salgı bezlerinibn şişmesi ve hassasiyeti ile kendini gösteren İyodizm, iyotlu Kontrast maddelerin son derece nadir bir komlikasyonudur.
b İyotlu kontrast maddelerin kullanımından sonra S-Kreatinin seviyesinde geçici küçük bir artış görülebilir ancak bu klinik açıdan bir öneme haiz değildir. Böbrek yetmeliği son derece nadirdir; bununla birlikta yüksek risk grubu hastalarda ölümde bildirilmiştir. Korener, serebral veya renal arterlerde enjesiyon sonrasında geçici iskemi ile sonuçlanabilecek arteryel spazm görülebilir. Nörolojik reaksiyonlar son derece nadirdir. Bunlar başağrısı, baş dönmesi, nöbet tutulumu veya geçici motor veya hissi rahatsızlıklerı içermaktedir. Çok ender durumlarda kontrast madde kan betyin bariyerini geçerek serebral kortekse geçebilir ve bu tomografide incelemeden sonraki günde dahi görülebilir. Bu durum bazen geçici konfüzyon veya kortikal körlük ile ilişkili olabilir.
Aritmiler, depresyon, veya iskemi belirtilerinde kapsayan kardiak komlikasyonlar son derece nadirdir. Hipertansiyon görülebilir.
Flebografi sonrası trombofebit veya tromboz çok nadirdir. Çok az artralji vakalarda bildirilmiştir.