VIRGAN 1.5 mg/G oftalmik jel Uyarılar

Theapharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Virgan uyarılar, Virgan zararları, Virgan önlemler, Virgan riskler, Virgan yan etkisi, Virgan alerji, Virgan alkol, Virgan hamileler, Virgan emzirme, Virgan araç kullanımı, Virgan fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Oftalmik jel yutulmamalıdır.

Oküler damlatma işleminin ardından sistemik etki görülmesi oldukça düşük bir ihtimal olmasına rağmen, aşağıda yer alan özel kullanım uyarıları ve önlemlerine dikkat edilmelidir. Klinik öncesi testlerde, sistemik olarak verilen gansiklovir aspermatogenezis, mutajenisite, teratojenisite, karsinojenisite ve dişi fertilitesinin süpresyonuna yol açmıştır. Hayvan çalışmalarında bu etkiler, VİRGAN Göz Jelinin terapötik kullanımının ardından insanlarda görülen konsantrasyonların oldukça üzerinde plazma konsantrasyonlarında gözlemlenmiştir (ayrıca bkz. 5.3). Bununla birlikte, gansiklovir insanlarda potansiyel bir karsinoj en ve teratojen olarak değerlendirilmelidir. Benzalkonyum klorür gözde iritasyona sebep olabilir. Yumuşak kontakt lenslerle temasından kaçınınız.Uygulamadan önce kontakt lensi çıkartınız ve lensi takmak için en azından 15 dakika bekleyiniz. Benzalkonyum klorür’ün yumuşak kontakt lenslerin renklerinin bozulmasına neden olduğu bilinmektedir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Tüm diğer göz preparatlarında olduğu gibi, VİRGAN'ın göze damlatılması geçici görme bulanıklıklarına neden olabilir. Bu durumda hastaya, görme netleşinceye kadar araç ya da makine kullanmaması önerilmelidir.