VIRGAN 1.5 mg/G oftalmik jel Gebelik

Theapharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Virgan gebelik kategorisi C'dir. Virgan hamilelik kategorisi, Virgan gebelik kategorisi, Virgan emzirme, Virgan anne sütüne geçer mi, Virgan laktasyon, Virgan hamilelerde kullanımı, Virgan ve bebek, Virgan kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlarda yapılan araştırmalarda gözlenen genotoksisite olgularından dolayı, çocuk sahibi olma potansiyeline sahip kadınlar tedavi sırasında etkin bir doğum kontrol yöntemi kullanmaları konusunda uyarılmalıdır. Erkek hastalara, tedavi sırasında ve tedavi sonlandıktan sonra 3 ay boyunca, lokal doğum kontrol önlemi almaları (prezervatif kullanımı gibi) önerilmektedir.

Gebelik dönemi

VIRGAN’ın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Sistemik gansiklovir ile hayvan çalışmalarında teratojenisite gözlemlenmiştir. VİRGAN göz jelinin insan gebeliği ve laktasyonundaki güvenliliğine ilişkin herhangi bir deneyim mevcut değildir. Dolayısıyla, kullanımları için güçlü nedenler bulunmadıkça, gebelik ve laktasyon sırasında uygulanması önerilmemektedir.

Laktasyon dönemi

Gansikolvirin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Gansiklovirin süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Ancak pek çok ilaç anne sütüne geçmektedir. Bu nedenle alternatif bir tedavi bulunamaması dışında VİRGAN’ın emziren annelerde kullanımı önerilmemektedir.

Üreme yeteneği/Fertilite