VIRGAN 1.5 mg/G oftalmik jel Dozu

Theapharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Virgan dozu, Virgan dozaj, Virgan doz aşımı, Virgan uygulama, Virgan kullanım şekli, Virgan kullanımı, Virgan kullanım süresi, Virgan açmı tokmu, Virgan nedir, Virgan ne için kullanılır, Virgan nasıl kullanılır, Virgan faydaları, Virgan etkileri, Virgan günde kaç kez, Virgan sabah mı akşam mı, Virgan fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinlerde kullanım:

Tam kornea reepitelizasyonuna kadar günde 5 kez 1 damla, daha sonra 7 gün süreyle günde 3 kez 1 damla olarak uygulanır. Tedavi süresi genellikle 21 gündür.

Spesifik çalışma yapılmadığından, bu ilacın 18 yaş altındaki çocuklarda kullanımı önerilmez. Uygulama şekli:

VİRGAN göze uygulanır.

Enfekte olmuş gözün alt konjonktival kesesine, yukarı bakarak ve alt göz kapağını aşağıya çekerek damlatma yoluyla uygulanır.

Kutuda burgulu kapağın üst taraftan takıldığı, çıkartılabilir bir destek bulunmaktadır. Damlaların düzgün oluşumunun sağlanması için tüp, iki uygulama arasında, kutunun içindeki bu desteğe baş tarafı aşağıya gelecek şekilde takılarak dik olarak muhafaza edilmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Sistemik etkisi olmadığından herhangi bir önlem gerekmemektedir.

Pediyatrik popülasyon:

18 yaşm altındaki çocuklarda kullanımıyla ilgili yapılmış spesifik çalışmalar olmadığından, VİRGAN’ın bu hasta grubunda kullanımı önerilmez.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Pratikte, 500-1000 mg’lık günlük i.v. yetişkin dozuna kıyasla 5 g’lık bir tüp, 7,5 mg gansiklovir içerdiğinden, kazara oral yoldan alınmasından kaynaklanan herhangi bir advers olay riski bulunmamaktadır.

Çok düşük bir ihtimal de olsa doz aşımı vakalannda, ilaç plazma düzeylerinin azaltılmasında diyaliz ve hidratasyon yararlı olabilir.

Oldukça yüksek tekli intravenöz gansiklovir dozlarının (500mg/kg) uygulandığı hayvanlarda görülen toksik manifestasyonlar, emezis, hipersalivasyon, anoreksi, kanlı ishal, inaktivite, sitopeni, anormal karaciğer fonksiyonu testleri ve BUN, testiküler atrofi ve ölüm vakalannı içermiştir.