VI-FER 30 kapsül Zararları

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vi-Fer zararları, Vi-Fer önlemler, Vi-Fer riskler, Vi-Fer uyarılar, Vi-Fer yan etkisi, Vi-Fer istenmeyen etkiler, Vi-Fer cinsel, Vi-Fer etkileri, Vi-Fer tedavi dozu, Vi-Fer aç mı tok mu, Vi-Fer hamilelik, Vi-Fer emzirme, Vi-Fer alkol, Vi-Fer kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Advers olaylar sistem organ sınıfı ve sıklığa göre şu yaklaşımla sıralanmıştır:

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketletahmin edilemiyor).

Aşağıdaki yan etkiler Vİ-FER için bildirilmiştir ve sıklık derecesi bilinmemektedir (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Gastrointestinal hastalıklar

Yaygın: Bulantı, epigastrik ağrı, diyare ve konstipasyon, midede yanma, kusma, koyu renkli dışkı

Seyrek: Dişlerde renk değişimi

Deri ve deri altı doku hastalıklar:

Çok seyrek: Ürtiker, döküntü, ekzantem gibi ciltte hassasiyet reaksiyonları Bu semptomlann nedeni olan irritasyon, dozun azaltılması veya ilacm yemeklerden sonraalınmasıyla önlenebilir. Yemeğin demir absorbsiyonuna mani olacağı unutulmamalıdır.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması

Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacm yarar / risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildirmeleri gerekmektedir, (www.titck.gov.tr; e-posta: tufam@titck.gov.tr; tel: O 800 314 00 08; faks: O 312 218 35 99)