VI-FER 30 kapsül Dozu

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vi-Fer dozu, Vi-Fer dozaj, Vi-Fer doz aşımı, Vi-Fer uygulama, Vi-Fer kullanım şekli, Vi-Fer kullanımı, Vi-Fer kullanım süresi, Vi-Fer açmı tokmu, Vi-Fer nedir, Vi-Fer ne için kullanılır, Vi-Fer nasıl kullanılır, Vi-Fer faydaları, Vi-Fer etkileri, Vi-Fer günde kaç kez, Vi-Fer sabah mı akşam mı, Vi-Fer fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde günde 2-3 kapsül verilir. Uygulama şekli:

Vİ-FER ağız yolu ile alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Hafif-ciddi böbrek ve karaciğer yetmezliği durumlarında doz azaltılması konusunda herhangi bir bilgi yoktur. Ancak şiddetli böbrek hastalığına bağlı eritropoietin eksikliği durumunda,Vİ-FER eritropoietin ile birlikte verilmelidir.

Pediyatrik popülasyon:

O Çocuklarda, şu anda rutin kullanım için bir dozaj rejimi tavsiye etmek için yeterli veri mevcut değildir. 6 yaş altı çocuklarda demir içeren ürünlerin yanlışlıkla yutulması ölümcülzehirlenmelere yol açar.

Geriyatrik popülasyon:

Normal dozlar kullanılabilir, doz ayarlanmasına gerek yoktur.

Doz aşımı ve tedavisi

Uzun süre veya aşın dozda alınmasıyla hemosiderosis görülür. Demir akümülasyonuna bağlı karaciğer sirozu, pankreatik fibrozis gelişebilir.

Doz aşımı halinde bir antiemetik verilmeli, bunu takiben mide 2 g/l’lik desferrioksamin solüsyonu ile yıkanmalıdır. Gastrik lavajı takiben 50 - 100 ml suda 5 g desferrioksamin içerensolüsyon mideye verilmelidir.

Mannitol veya sorbitol içeren bir solüsyon içirilerek, barsağınboşalması sağlanmalıdır.

Serumdaki demir düzeyi 142 mikromol/l’nin üstüne çıktığında ve şok ve/veya koma hali görüldüğünde saatte 5 mg/kgTık bir hızla İ.V. enfüzyon şeklinde desferrioksamin verilmeliancak bir günde uygulanan desferrioksamin 80 mg/kg’ı aşmamalıdır.

Daha hafif vakalarda 50mg/kg desferrioksamin I.M. olarak verilmeli ancak uygulanan desferrioksamin miktarı 4 gramı aşmamalıdır.