VI-FER 30 kapsül Uyarılar

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vi-Fer uyarılar, Vi-Fer zararları, Vi-Fer önlemler, Vi-Fer riskler, Vi-Fer yan etkisi, Vi-Fer alerji, Vi-Fer alkol, Vi-Fer hamileler, Vi-Fer emzirme, Vi-Fer araç kullanımı, Vi-Fer fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Demir preparatlan ile tedavi sırasında dişlerde renk değişimi görülebilir. İlacın kullanımının sona ermesinin ardından, bu renk değişimi ya kendiliğinden geçer ya da diş macunu veyaprofesyonel olarak dişlerin temizlenmesi sayesinde uzaklaştırılır.

Pemisiyöz anemi ve’diğer megaloblastik anemilerin yalnız folik asidle tedavi edilmesi uygun değildir. Anemi mevcudiyetinde, nedeni ve türü saptanmalıdır. Folik asid’in pemisiyöz anemibelirtilerini maskeleyebileceği akılda tutulmalı, özellikle yaşlılarda serumdaki B12 vitaminidüzeyi tayin edilmelidir.

6 yaşın altı çocuklarda demir içeren ürünlerin yanlışlıkla yutulması ölümcül zehirlenmelere yol açar. Özellikle çocuklarda aşın dozda alındığında doktorun aranması gerekir.

Mevcut gastrointestinal hastalığı olan (öm; inflamatuvar barsak hastalığı, intestinal striktür, divertikül, gastrit, mide ve barsak ülserleri) hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Ağır böbrek rahatsızlığına bağlı ikincil eritropoitein yetersizliğinde Vİ-FER’in eritropoietin ile birlikte alınması gerekir.

Vİ-FER, 45.0 mg anhidr laktoz içermektedir. Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktız yetmezliği ya da glikoz- galaktoz malabsorpsiyon problemi olan hastaların bu ilacıkullanmamaları gerekir.

Bu tıbbi ürün her dozunda 1 mmol (23 mg)’dan daha az sodyum ihtiva eder; bu dozda sodyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmemektedir.

Bu tıbbi ürün tartrazin içermektedir. Tartrazin, aleıjik reaksiyonlara sebep olabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımını etkilediğine dair herhangi bir bilgi mevcut değildir.