VENTOPIUM PLUS 05 mg/2.5 mg/2.5 ml nebulizasyon için tek dozluk inhilasyon çözeltisi içeren 20 flakon Etkileşimi

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ventopium Plus etkileşimi, Ventopium Plus etken madde, Ventopium Plus yardımcı maddeler, Ventopium Plus alkol, Ventopium Plus etkileşim, Ventopium Plus kullananlar, Ventopium Plus dozu, Ventopium Plus kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Ksantin türevlerinin, diğer beta-adrenerj iki erin ve antikolinerj iki erin birlikte uygulanması yan etkileri artırabilir.

Beta-agonistlerin indüklediği hipokalemi, ksantin türevleri, kortikosteroidler ve diüretikler ile yapılan eş-zamanlı tedavi ile artabilir. Bu durum özellikle şiddetli havayolu obstrüksiyonuolan hastalarda dikkate alınmalıdır.

Hipokalemi, digoksin almakta olan hastalarda aritmilere karşı duyarlılığı arttırabilir. Bu gibi durumlarda serum potasyum düzeylerinin izlenmesi tavsiye edilmektedir.

Beta-blokörler ile birlikte eş-zamanlı uygulama esnasında, bronkodilatör etkide potansiyel olarak ciddi bir azalma ortaya çıkabilir.

Monoamin oksidaz inhibitörleri veya trisiklik antidepresanlar ile tedavi edilmekte olan hastalarda beta-adrenerjik agonistler dikkatle uygulanmalıdır, çünkü beta-adrenerjikagonistlerin aktiviteleri artabilir.

Hal otan, trikloroetilen ve enfluran gibi hal oj enli hidrokarbon anestetiklerinin inhalasyonu, beta-agonistlerin kardiyovasküler etkilerine karşı duyarlılığı artırabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Özel veri bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

Özel veri bulunmamaktadır.