VENTOPIUM PLUS 05 mg/2.5 mg/2.5 ml nebulizasyon için tek dozluk inhilasyon çözeltisi içeren 20 flakon Dozu

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ventopium Plus dozu, Ventopium Plus dozaj, Ventopium Plus doz aşımı, Ventopium Plus uygulama, Ventopium Plus kullanım şekli, Ventopium Plus kullanımı, Ventopium Plus kullanım süresi, Ventopium Plus açmı tokmu, Ventopium Plus nedir, Ventopium Plus ne için kullanılır, Ventopium Plus nasıl kullanılır, Ventopium Plus faydaları, Ventopium Plus etkileri, Ventopium Plus günde kaç kez, Ventopium Plus sabah mı akşam mı, Ventopium Plus fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Erişkinler (yaşlı hastalar dahil) ve 12 yaşın üzerindeki adolesanlarda aşağıdaki dozlar önerilmektedir:

Akut atakların tedavisi:

Semptomlarda hızla iyileşme sağlanması için olguların çoğunda 1 adet tek dozluk flakon yeterlidir.

Şiddetli durumlarda eğer atak 1 adet tek dozluk flakon ile giderilemiyorsa, iki adet tek dozluk flakona ihtiyaç duyulabilir. Bu türlü durumlarda hastalar derhal doktorlarına ya da en yakınhastaneye başvurmalıdır.

İdame tedavisi:

Günde üç ya da dört kez 1 adet tek dozluk flakon.

Uygulama şekli:

VENTOPIUM PLUS uygun bir nebülizatörle veya intermitan pozitif basınçlı ventilatörle verilebilir.

Kullanım talimatı için bölüm 6.6,’dan sonraki bölüme bakınız.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: VENTOPIUM PLUS karaciğer ya da böbrek yetmezliği olan hastalarda incelenmemiştir. Bu hasta popülasyonlarında dikkatle kullanılmalıdır.

Pediyatrik popülasyon: On iki yaşın altındaki çocuklarda bilgilerin yetersiz olması nedeniyle, VENTOPIUM PLUS pediyatrik hastalarda endike değildir.

Geriyatrik popülasyon: VENTOPIUM PLUS yaşlı kişilerde yukarıda verilen dozlarda kullanılabilir.

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar

Doz aşımının oluşturduğu etkilerin öncelikle salbutamol ile bağıntılı olması beklenmektedir.

Doz aşımında beklenen semptomlar, aşırı beta-adreneıjik uyarının yol açtığı semptomlardır; en belirgin olanları taşikardi, palpitasyon, tremor, hipertansiyon, hipokalemi, nabız basıncınıngenişlemesi, anjinal ağrı ve yüz-boyun bölgesinde kızarıklıktır.

İpratropium bromür doz aşımının beklenen semptomları (ağız kuruluğu, görsel akomodasyon bozuklukları gibi), sahip olduğu geniş terapötik aralık ve topikal uygulama nedeniyle hafif vegeçici niteliktedir.

Tedavi

Sedatifler ve trankilizanlar verilir; ağır vakalarda yoğun bakım uygulanır. Serum potasyum düzeyleri izlenmelidir.

Beta-reseptör blokörleri, tercihen betaı-selektif olanları, spesifik antidotlar olarak uygundurlar; ancak, bronşiyal obstrüksiyonda muhtemel bir artış dikkate alınmalıdır ve doz,bronşiyal astımı olan hastalarda dikkatle uygulanmalıdır.