VAXVIRE 1000 mg 21 film kaplı tablet Etkileşimi

Opto Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vaxvire etkileşimi, Vaxvire etken madde, Vaxvire yardımcı maddeler, Vaxvire alkol, Vaxvire etkileşim, Vaxvire kullananlar, Vaxvire dozu, Vaxvire kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Klinik anlamlılığı olan bir etkileşme belirlenmemiştir. Asiklovir, başlıca aktif renal tübüler sekresyon yolu ile değişmeden idrarla atılır. Bu mekanizma ile yarışan herhangi bir İlacın birlikte verilmesi, VAXVİRE verilmesini takiben asiklovir plazma konsantrasyonlarını arttırır. 1 g VAXVİRET takiben simetidin veya probenesid verilmesi bu mekanizma ile asiklovirin plazma konsantrasyon u/zaman eğrisinin altında kalan alanı arttırır ve renal klerensini azaltır. Fakat, asiklovirin geniş terapötik endeksinden dolayı doz ayarlaması gerekmemektedir.

Yüksek dozda valasiklovir alan hastalarda (4 g/gün ve daha fazla) birlikte kullanıldıklarında eliminasyon için asiklovirle yarışan ilaçlar verilirken, bir ya da iki ilacın veya metabolitlerinin plazma düzeylerindeki artış potansiyeli nedeniyle, dikkat edilmelidir. Organ nakli hastalarında bağışıklık sistemini baskılayıcı ajan olarak kullanılan mikofenolat mofetilin inaktif molekülü ile asiklovirin birlikte verilmesi sonucunda (EAA) plazma/zaman eğrisinin altında kalan alanlarının arttığı görülmüştür.

Böbrek fizyolojisinin başka özelliklerini etkileyen ilaçlarla (siklosporin, takrolimus) birlikte eğer yüksek doz valasiklovir (4 g/gün ve daha fazla) uygulanacaksa, önlem alınması gerekmektedir.

Dijoksin farmakokinetiği günde 3 kez 1 g valasiklovir ile birlikte verilmesinden etkilenmemiştir ve tek doz valasiklovirin (1 g) digoksin (0.75 mg’lık 2 doz ), tek doz antasitler (Al+3 ve Mg+2) veya tiazid diüretiklerinin çoklu dozları ile beraber verilmesinden sonra asiklovir farmakokinetiği değişmemiştir. Tek doz valasikloviri (1 gram) takiben asiklovir Cmaks ve EAA değerleri, asiklovirin renal klerensindeki azalmaya bağlı olarak tek doz simetidin (88 mg) verilmesinden sonra %8 ve %32, probenesid (1 gram) verilmesinden sonra %22 ve %49 ve simetidin ve probenesid kombinasyonu verilmesinden sonra %30 ve %78 artmıştır. Normal böbrek işlevi olan hastalarda bu etkilerin klinik önemi olduğu düşünülmemektedir. Bu bakımdan VAXVİRE digoksin, antasitler, tiazid diüretikleri, simetidin veya probenesid ile birlikte verilirken normal böbrek fonksiyonlu hastalarda doz ayarlaması gerekmemektedir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin klinik etkileşim çalışması yürütülmemiştir.

Pediyatrik popülasyon: