VARILRIX SC enjeksiyon için liyofilize toz içeren flakon Etkileşimi

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Varilrix etkileşimi, Varilrix etken madde, Varilrix yardımcı maddeler, Varilrix alkol, Varilrix etkileşim, Varilrix kullananlar, Varilrix dozu, Varilrix kullanımı bilgisini içerir.

İmmünoglobulin verilmiş ya da kan nakli yapılmış olan bireylerde bağışıklama, pasif yolla edinilmiş varisella antikorlarının neden olabileceği aşının etkisiz olma durumu düşünülerek en az üç ay süreyle ertelenmelidir. Varisellaya karşı bağışıklamanın ardından 6 hafta süreyle salisilatlar kullanılmamalıdır. Doğan varisella enfeksiyonu sırasında salisilat kullanımına bağlı Reye Sendromu bildirilmiştir.

Sağlıklı bireyler

VarilrixTM diğer aşılarla eş zamanlı olarak uygulanabilir. Değişik enjektabl aşılar daima değişik aşılama bölgelerine uygulanmalıdır. İnaktif aşılar VarilrixTM ‘e göre herhangi bir zaman aralığında uygulanabilirler. Kızamık aşısının hücre aracılı immün yanıtı kısa süreli supresyona uğratması olasılığı dolayısıyla kızamık içeren bir aşının VarilrixTM ile birlikte verilmemesi ve iki aşı arasında en az bir ay beklenmesi önerilir.

Yüksek risk grubundaki hastalar

VarilrixTM diğer zayıflatılmış canlı aşılar ile birlikte uygulanmamalıdır. Spesifik bir kontrendikasyonun belirlenmemiş olduğu durumlarda inaktif aşılar VarilrixTM 'e göre herhangi bir zaman aralığında uygulanabilir. Değişik enjektabl aşılar daima değişik aşılama bölgelerine uygulanmalıdır.