VARILRIX SC enjeksiyon için liyofilize toz içeren flakon Endikasyonları

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Varilrix endikasyonları, Varilrix tedavisi, Varilrix ne işe yarar, Varilrix neye yarar, Varilrix ne için kullanılır, Varilrix nedir, Varilrix faydaları, Varilrix ne ilacı, Varilrix ne zaman kullanılır, Varilrix kullananlar bilgilerini içerir.

Sağlıklı bireyler:

VarilrixTM varicella zoster virüsüne karşı seronegatif olan ve su çiçeği enfeksiyonuna yakalanma riski olan sağlıklı yetişkin ve adolesanların (13 yaşından büyük) aktif bağışıklanmasında endikedir. VarilrixTM çocuklarda rutin kullanım için endike değildir ancak yakınları ciddi varisella enfeksiyonu riski altında bulunan 1-12 yaş arası seronegatif sağlıklı çocuklara uygulanabilir.

Yüksek risk grubundaki hastalar ve onların yakın ilişkide oldukları bireyler

VarilrixTM aynı zamanda yüksek risk grubundaki duyarlı hastalar ve onların duyarlı ve sağlıklı, yakın ilişkide oldukları bireyler için endikedir.

Akut lösemili hastalar Lösemili hastalar varisella enfeksiyonu için özel risk altında bulunmaktadır. Hastalığı geçirmemiş ya da seronegatif olan lösemili hastalar aşılanmalıdır. Löseminin akut fazındaki hastaların bağışıklanması sırasında idame kemoterapisi bağışıklamadan bir hafta önce ve sonra uygulanmamalıdır. Radyoterapi altındaki hastalar tedavi fazında bağışıklanmamalıdırlar. Genel olarak hastalar hastalığın tam bir hematolojik remisyonu sırasında aşılanmaktadır. Aşılama sırasında toplam lenfosit sayısının en az 1200 / mm3 olması veya selüler immün kompetans eksikliğine dair bir belirtinin olmaması tavsiye edilmektedir.

İmmünosupresif tedavi altındaki hastalar

İmmünosupresif tedavi altındaki hastalar (kortikosteroid tedavisi dahil) ciddi varisella enfeksiyonuna yatkındırlar. Habis katı tümör ya da ciddi kronik hastalıkları (kronik böbrek yetmezliği, otoimmün hastalıklar, kolajen hastalıkları, ciddi bronşiyal astım) olan hastalar bu gruba dahildir. Toplam lenfosit sayısının mm3'de en az 1200 olması ya da selüler immün kompetans eksikliğine dair bir belirtinin olmaması önerilir.

Organ nakli planlanan hastalar

Organ nakli (örneğin böbrek nakli) planlanıyorsa immünosupresif tedavinin başlamasından birkaç hafta önce bağışıklama yapılmalıdır. Kronik hastalığı olan bireyler Metabolik ya da endokrin bozukluklar, kronik pulmoner ya da kardiyovasküler hastalıklar, mukovisidoz ve nöromüsküler anormallikler gibi diğer kronik hastalıklar da bireyi ciddi varisella enfeksiyonuna karşı yatkın hale getirir.

Yakın ilişkide olunan sağlıklı bireyler

Yakın ilişkide olunan duyarlı sağlıklı bireylerin de virüsü yüksek risk grubundaki hastalara aktarma riskini azaltmak amacıyla bağışıklanması gerekir. Yüksek risk grubundaki hastaların ebeveynleri, kardeşleri ve sağlık personeli ile varisella hastaları ya da yüksek risk grubundaki hastalar ile yakın teması olan diğer kişiler bu gruba girerler.