VALTREX 500 mg 42 tablet Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Valtrex dozu, Valtrex dozaj, Valtrex doz aşımı, Valtrex uygulama, Valtrex kullanım şekli, Valtrex kullanımı, Valtrex kullanım süresi, Valtrex açmı tokmu, Valtrex nedir, Valtrex ne için kullanılır, Valtrex nasıl kullanılır, Valtrex faydaları, Valtrex etkileri, Valtrex günde kaç kez, Valtrex sabah mı akşam mı, Valtrex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

(Hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde) Erişkinler: Herpes zoster enfeksiyonlarının tedavisi :1000mg valasiklovir (2 Valtrex 500 mg tablet), günde 3 kez, 7 gün süre ile alınmalıdır. Herpes simplex enfeksiyonlarının tedavisi: 500 mg valasiklovir (Valtrex 500 mg tablet) günde 2 kez alınmalıdır. Nükseden enfeksiyonlarda tedaviye 3 ya da 5 gün devam edilmelidir. Daha şiddetli olabilen başlangıç epizodlarında tedavi 5 günden 10 güne kadar uzatılabilir. Tedaviye mümkün olabildiğince erken başlanmalıdır. Herpes simplex'in nüks enfeksiyonlarında tedaviye ideal olarak prodromal sürede veya ilk belirti veya semptomlar görülür görülmez başlanmalıdır. Alternatif olarak, herpes labialis (uçuk) için, 1 gün süreyle Valtrex 2 g günde iki kez etkili bir tedavidir. İkinci doz, ilk dozdan 12 saat sonra alınabilir (6 saatten önce alınmamalıdır). Bu dozaj rejimini kullanırken, tedavi bir günü geçmemelidir; çünkü tedaviyi uzatmanın ilave klinik fayda sağlamadığı gösterilmiştir. Tedaviye uçuğun en erken semptomlarında (ör. acıma, kaşınma veya yanma) başlanmalıdır. Herpes simplex enfeksiyonlarının nükslerinin önlenmesi: : Deri ve mükoz membranların Herpes simplex enfeksiyonlarının ve genital herpes enfeksiyonlarının nükslerinin önlenmesi amacıyla uygulanacak tedavi aynıdır. Bağışıklığı yeterli hastalarda, günde bir kez 500 mg Valtrex alınmalıdır. Çok sık nüks olan hastalarda (yılda 10 veya daha fazla) bölünmüş dozlar şeklinde günlük 500 mg (250 mg günde 2 kez) Valtrex tedavisi ilave yarar sağlayabilir. Bağışıklığı yetersiz hastalarda önerilen doz günde 2 kez 500 mg'dır. Nükslerin önlenmesine yönelik tedavi süresi, hastanın ihtiyacına göre, tedavinin, elde edilecek yarar ve olası riskleri değerlendirilerek, hekim tarafından belirlenmelidir. Bu dönemde meydana gelen nüksler sırasında, epizotik tedavi uygulanmalıdır. Genital herpes bulaşmasının azaltılması: Yılda 9 veya daha az nüks olan bağışıklığı yeterli heteroseksüel yetişkinlerde, enfekte eş günde bir kez 500mg Valtrex almalıdır. Diğer hasta popülasyonlarında bulaşmanın azalmasıyla ilgili veriler yoktur. CMV enfeksiyon ve hastalığının profilaksisi (12 yaştan itibaren adolesan ve yetişkinler): Organ nakli sonrası mümkün olan en kısa sürede günde dört kere 2g Valtrex başlanmalıdır. Kreatinin klerensine göre bu doz azaltılmalıdır (aşağıdaki böbrek bozukluktaki pozolojiye bkz) Tedavi süresi genellikle 90 gün olmakla birlikte yüksek risk grubu hastalarda bu süre uzatılabilir.

Çocuklar: Valtrex'in çocuklarda kullanımıyla ilgili bilgi yoktur. Yaşlılar: Yaşlılarda böbrek yetmezliği olasılığı gözönüne alınmalıdır ve buna göre dozaj ayarlanmalıdır (Bakınız Böbrek Yetmezliği). Yeterli hidrasyon sağlanmalıdır. 6 Böbrek yetmezliği: Böbrek fonksiyonları yetersiz hastalara valasiklovir verilirken dikkatli olmalıdır. Yeterli hidrasyon sağlanmalıdır. Herpes Zoster tedavisi ve Herpes simplex tedavisi ve korunması ve bulaşmanın azaltılması: Böbrek fonksiyonları ciddi şekilde bozulmuş hastalarda Valtrex'in dozu aşağıda belirtildiği şekilde düzenlenmelidir.